9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Stichting Papageno appeltaart

Appeltaart gemaakt door Stichting Papageno voor Velderhof Laren

22 mei 2022
Velderhof-winkel-Laren

Wanneer u een winkel van Velderhof bezoekt zult u merken dat er altijd een lekkere verse appeltaart voor u klaarstaat. In onze winkel in Laren is de appeltaart extra bijzonder. Hier kunt genieten van een stukje appeltaart gemaakt door jongeren van het Papageno Huis in Laren. Dit is een huis waar jongeren met autisme wonen en activiteiten doen in de dagbesteding. Een van de activiteiten is het werken in de horeca, namelijk in hun eigen restaurant waar ze de lekkerste dingen met zorg bereiden.

Stichting Papageno zet zich al ruim 20 jaar in voor kinderen en jongeren met autisme

Stichting Papageno is ruim 20 jaar geleden opgericht door Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man Jaap van Zweden. Zij kregen een kind met autisme en dat is hun drijfveer geweest om kinderen en jongeren met autisme te helpen. Binnen Papageno wordt er dagbesteding geboden en kunnen jongeren leren om zelfstandig te wonen. Op deze manier komen ze in contact met anderen en wordt er binnen hun eigen tempo gewerkt aan een zo zelfstandig mogelijke toekomst. In Laren wonen er 12 jongeren en komen er ongeveer 60 kinderen en jongeren naar de activiteiten. Er wordt onder andere muziektherapie geboden en er zijn activiteiten zoals kickboksen of dansen. Daarnaast is er een restaurant aanwezig waar dagelijks de meest heerlijke dingen worden bereid, waaronder de appeltaart. 

Papageno Restaurant_Laren

De appeltaarten van Laren

Het restaurant bestaat nu inmiddels zes jaar. In het restaurant en op het prachtige terras kan men dagelijks genieten van een heerlijke lunch, high tea of kopje koffie. Er wordt gekookt met producten uit de eigen moestuin en er wordt getracht om zoveel mogelijk lokale en biologische producten te gebruiken. Papageno leverde voorheen ook soepen en taarten aan andere bedrijven in de buurt en ze staan iedere week met hun lekkernijen op de markt in Laren. 

Twee keer per week ontvangen we bij Velderhof de heerlijke verse appeltaarten van Papageno. Naast onze intensieve samenwerking met de Willleke Alberti Foundation willen wij onze betrokkenheid tonen aan lokale bedrijven en Stichtingen waar we diepe bewondering voor hebben. 

De jongeren maken deze appeltaarten, onder begeleiding, helemaal zelf. De één zorgt ervoor dat het deeg wordt gemaakt en uitgerold, de ander schilt of kruid de appels. En uiteindelijk komt alles samen, het is echt teamwork. 

In de keuken gaat het er natuurlijk soms wat chaotisch aan toe vertelt Robbert Jan Majoor, kok leermeester, en dan is het zaak om zo goed mogelijk te kijken naar wat een jongere aankan en wat ze leuk vinden om te doen. Structuur is natuurlijk belangrijk en daar houden ze rekening mee. Robbert Jan geeft aan: “Het gaat er uiteindelijk om dat ze een leuke dag hebben gehad. Ik ben tevreden als de jongeren met een glimlach binnenkomen en met een glimlach naar huis gaan.” Het mooiste van zijn werk vindt Robbert Jan dat je kan zien welke ontwikkelingen de jongeren doormaken, ieder op zijn of haar eigen manier en stap voor stap. 

Velderhof_Winkels

Robbert Jan vertelt enthousiast dat het Papageno Huis ook ontzettend wordt geholpen door vrijwilligers. Zij zetten zich dag in dag uit in voor onze kinderen en jongeren. Uiteindelijk is het doel om in iedere provincie een Papageno Huis te kunnen openen. Wij hopen dat ook. Niet alleen omdat we denken dat ieder kind met autisme zo’n fijne plek verdient, maar ook zodat we in de nabije toekomst in iedere Velderhof winkel onze klanten kunnen laten genieten van jullie heerlijke verse appeltaarten!

 

“Ik ben tevreden als de jongeren met een glimlach binnenkomen en met een glimlach naar huis gaan.” 

 

- Robbert Jan Majoor, kok leermeester

 

Wilt u ook de lekkere taart van Papageno Huis komen proeven en onze collectie relaxmeubelen uitproberen? Maak dan hier een winkelafspraak om er zeker van te zijn dat u niet hoeft te wachten. Onze zitconsulent reserveert dan speciaal voor u een plekje in de agenda. Binnenwandelen zonder afspraak kan natuurlijk ook!

Tip >>> Na u winkelbezoek in Laren kunt u genieten van een heerlijke lunch op het prachtige terras van Papageno. Het Papageno Huis restaurant is gelegen aan de Naarderstraat 77 in Laren. 

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u