9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Zitmomentjes Willeke Alberti

Bewoners verpleeghuis verrast met spetterend optreden van Willeke Alberti

24 augustus 2022

Velderhof en de Willeke Alberti Foundation hebben een intensieve samenwerking waarbij we begin dit jaar zijn begonnen met een bijzondere actie. Namelijk het weggeven van maar liefst 25 stoelen aan mensen die dit echt verdienen. Denk hierbij aan mantelzorgers, werknemers, of vrijwilligers in de zorg en dit doen we in combinatie met een optreden van Willeke en haar live band. We vinden zo'n dag altijd ontzettend gezellig en nemen u graag mee naar één van deze optredens zodat u kunt meegenieten.  Een tijdje terug bezochten we het Reinaldahuis in Haarlem en verraste we vrijwilligster Marja met een stoel op maat én met een spetterend optreden van Willeke Alberti. Hier leest u een verslag van hoe deze dag is verlopen. 

Een feestelijk optreden in Haarlem

“Wat fijn dat dit weer kan he”, horen we overal om ons heen tijdens het optreden van Willeke Alberti in het Reinaldahuis in Haarlem. Na een periode van de ‘zitmomentjes’ bij de mensen thuis. Waarbij ze een bezoekje kregen van Willeke en onder het genot van een lekker stukje appeltaart gezellig konden kletsen samen. Het originele idee was het verzorgen van een optreden in een verpleeg- of verzorgingshuis en om daar iemand te verblijden met een relaxstoel cadeau en iedereen te laten genieten van een mooi optreden. Door de lockdown waren we genoodzaakt om het verrassingsmoment in een iets ander jasje gieten, omdat het bij elkaar komen van groepen simpelweg niet mogelijk was. Gelukkig kan het nu allemaal weer!

willeke-publiek

Haarlem nieuws | Er was tijd voor een lach en een traan, voor ontroering en polonaise…
Bron en foto door 
Charles Duijff

Op de bar dansen en de polonaise

“Want we gingen op vakantie van het geld van ome Jan. En niemand leek te weten hoe die aan die centen kwam. Dat kon ons weinig schelen dus we namen het ervan.” Zingt Willeke vrolijk en terwijl ze dat doet wordt in de zaal luidkeels meegezongen. Even later klinkt er gejoel uit de hoek van de kantine. Wat blijkt, er staat iemand op de bar te dansen. Het blijkt een vrijwilliger genaamd Jan te zijn. Hij had zijn collega’s belooft om op de bar te dansen als dit nummer voorbij zou komen. Vinden we sportief Jan!

De hits uit Willeke’s koker doen het goed, want op een gegeven moment wordt tijdens het nummer Carolientje zelfs de polonaise gedanst. Dat is iets wat we veel vaker zien bij de optredens en is voor ons een teken dat de sfeer er goed in zit! 

Het flinke repertoire van Willeke en haar live band

Naast haar eigen hits trakteert Willeke het publiek ook altijd op een ode aan collega’s waarmee ze ooit heeft gezongen. En uiteraard kunnen nummers van haar vader Willy Alberti niet ontbreken, maar ook liedjes van De Zangeres Zonder Naam, Ramses Shaffy en The Blue Diamonds passeren vaak de revue. En pure nostalgie met het nummer ‘Er zitten 2 motten in mijn oude jas.’

Met een lachen een traan

Tijdens het optreden wordt iemand in het zonnetje gezet, iemand die zich inzet voor het verzorgings- op verpleeghuis. Een manier om voor de bewoners en de collega’s te laten zien dat ze de inspanningen waarderen. 

Deze dag verraste Willeke vrijwilligster Marja. Al ruim 18 jaar lang zet zij zich in voor de mensen in het Reinaldahuis in Haarlem. Helaas blijkt Marja ongeneeslijk ziek en heeft ze niet lang meer te leven. Iedereen leeft met haar mee en wil haar via deze weg een hart onder de riem steken. 

 

Zelfs nu Marja ziek is staat ze nog voor anderen klaar. Marja had deze verrassing niet zien aankomen toen ze naar voren werd geroepen. Het is duidelijk dat de bescheiden Marja liever een ander naar voren schuift dan zelf in de belangstelling treedt. Na het uitreik moment van de Willeke stoel horen we haar vragen aan Willeke “Is het klaar of heb je nog iets van me nodig? Want ik moet m’n mensjes weer naar boven brengen. Ze staan op me te wachten.” We begrijpen wel dat zoveel mensen in het Reinaldahuis Marja hebben genomineerd.

 

Wilt u de Willeke stoel, of een ander model thuis uitproberen? 

Dat kan met onze thuisdemonstratie service! Zo kunt u kosteloos de stoel thuis uitproberen en zelf ervaren of de stoel u bevalt. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.


Niet alleen voor Marja was deze dag emotioneel, ook voor Willeke was dit niet zomaar een optreden. Een van de bewoners is namelijk een vroegere vriendin van haar ouders. Nu ze beide niet meer leven roept het weerzien allemaal herinneringen op en voelt het gemis op zo'n moment extra sterk. Muziek zorgt voor verbintenis. Met de mensen om ons heen en met onze herinneringen. Zo draag je ze altijd bij je.


Het was een bijzondere dag in Haarlem, een om nooit te vergeten! We blijven deze optreden gewoon voortzetten en hopen op deze manier nog veel meer mensen een onvergetelijke dag te bezorgen!

Naast de optredens heeft Willeke Alberti een heleboel mensen thuis bezocht om ze te verassen. Bent u benieuwd naar de leuke blogs en video's hiervan? Bekijk deze dan hier

 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u