9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Willeke Alberti Rotterdam

Vrijwilligster ontmoet Willeke Alberti en krijgt een relaxstoel cadeau

26 januari 2022
Velderhof in Rotterdam

Wekelijks verrassen Velderhof en de Willeke Alberti Foundation een bijzonder iemand met een fijne relaxstoel op maat. Het is tijd om mensen die zich inzetten voor anderen eens een hart onder de riem te steken. Vrijwilligers, mantelzorgers of gewoon iemand die ouderen graag helpt, krijgen een feestelijk bezoekje van Willeke Alberti en mogen een heerlijk comfortabele relaxstoel naar keuze van Velderhof uitzoeken.

Een relaxfauteuil voor Elizabeth uit Rotterdam

Opgewekt loopt Willeke Alberti naar de woning van de 82-jarige Elizabeth uit Rotterdam. Elizabeth is genomineerd door haar dochter Diana. Diana schrijft vol trots over haar moeder: “Mijn moeder is 82 jaar en ze zet zich al bijna 15 jaar dagelijks in voor vereenzaamde ouderen in haar wijk. Ze doet al 60 jaar vrijwilligerswerk. Zij is onze drijfveer en een grote inspiratiebron. Wat ons betreft verdient ze een heerlijke stoel om in te relaxen.”

 

Totaal verrast opent mevrouw de deur wanneer Willeke aanbelt. De familie heeft het goed voor zich kunnen houden, want Elizabeth was niet op de hoogte van het bezoek. Ze vertelt Willeke openhartig over haar jeugd, als kind uit een liefdevol gezin van 15 kinderen moest zij al snel de handen uit de mouwen steken. Mevrouw vertelt dat haar dochter ook mantelzorger is. “Waar zouden we zijn zonder mantelzorgers?”, reageert Willeke. Elizabeth zegt vol overtuiging: “Nederland ligt op z’n kont als er geen mantelzorgers zouden zijn!” 

Ook wordt er verteld door haar dochter dat Elizabeth een lintje heeft gekregen voor haar werk. Een lintje is een koninklijke onderscheiding die men ontvangt wanneer ze langdurig een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. Elizabeth doet al 60 jaar vrijwilligerswerk dus deze onderscheiding heeft ze dan ook dik verdiend. 

Tijd voor jezelf met een op maat gemaakte relaxstoel

De elektrisch verstelbare relaxfauteuil wordt door de adviseur van Velderhof aangesloten en Elizabeth neemt plaats. Zichtbaar genietend grapt ze helemaal geen tijd te hebben om lekker te zitten. Dochter vertelt dat ze het haar moeder enorm gunt omdat zij haar heeft meegegeven hoe belangrijk het is om naar elkaar om te kijken. Diana is opgegroeid met vrijwilligerswerk, haar vader was ook vrijwilliger. “Dus wij hebben eigenlijk het dubbele ‘gen’ sociaal zijn” zegt ze. “Mama is onze inspiratie, ze zit altijd vol met ideeën”, aldus een trotse dochter. 

 

''Mijn moeder doet al 60 jaar vrijwilligerswerk. Zij is onze drijfveer en een grote inspiratiebron. Wat ons betreft verdient ze een heerlijke stoel om in te relaxen.”

- dochter Diana

 

Mevrouw had al een stoel, -al bijna vijftien jaar- maar die zat niet lekker meer. Via de facebook advertentie van de Willeke Alberti Foundation kwam Diana op het idee om haar moeder op te geven. Willeke reageert dat er heel veel aanvragen zijn geweest en eigenlijk iedereen zo’n stoel gunt. Ze vind het ontzettend leuk dat ze dit samen met Velderhof mag doen voor mensen die het verdienen.

De Maggiore, een stijlvolle relaxfauteuil 

Na het bezoek hebben we dochter Diana gevraagd hoe ze de verrassing heeft ervaren. Het was heel spannend. Haar moeder dacht namelijk dat ze een vergadering hadden over de kerstpakketjes die ze uitdelen aan vereenzaamde ouderen in de wijk. Toen bleek dat ze eigenlijk heel iets anders kwamen doen was ze erg verbaasd. Elizabeth vond de verrassing erg leuk en de stoel heerlijk zitten. Diana zegt, ”Ik vond het wel weer typisch dat ze meteen aangaf dat de stoel niet haar kleur was. Echt Rotterdams met het hart op de tong.” Inmiddels is er een adviseur langsgekomen en heeft ze een stoel uitgekozen. Haar keuze is gevallen op relaxstoel Maggiore, een stijlvol en modern model. Ze kijkt er naar uit dat haar stoel binnenkort wordt gebracht.

Relaxstoel_Velderhof_Rotterdam

De Willeke Alberti Foundation en Velderhof

Dochter Diana zegt: ”Enorm bedankt voor uw liefdevolle woorden en persoonlijke warme aandacht. Hoe heerlijk moet het zijn om wekelijks iemand te verrassen die heel hard een relaxstoel nodig heeft, echt helemaal te gek. We wensen u veel succes met uw mooie werk voor de Foundation en hopen dat u nog lang mensen blij mag maken met uw prachtige muziek.”

Velderhof en de Willeke Alberti Foundation zijn blij te horen dat de verrassing zo goed is ontvangen en wensen Elizabeth heel veel plezier met haar nieuwe relaxfauteuil Maggiore. Het is u enorm gegund! 

Helaas is het niet meer mogelijk om iemand, die een speciaal plekje in u hart heeft, te nomineren voor een relaxstoel op maat cadeau. Wij hebben genoten van deze geweldige verrassingsbezoeken waarbij we veel mensen blij hebben kunnen maken. Hier stoppen wij zeker niet mee! We gaan dit op een andere manier voortzetten.

Willeke Alberti mag dit jaar weer fantastische optredens verzorgen bij diverse zorginstellingen en Velderhof levert ook hier weer een bijzondere bijdrage aan. Elk optreden verrassen we iemand die zich jarenlang belangeloos inzet voor het tehuis met een heerlijke relaxfauteuil. 

Wilt u hier meer over lezen? Ga dan naar de website van de Willeke Alberti Foundation.

Velderhof gratis brochure aanvragen

De perfecte manier om u te oriënteren

Vraag gratis onze brochure aan en ontvang deze binnen enkele werkdagen in uw brievenbus.

Ja, stuur mij een gratis brochure >

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u