9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel op maat

3 voordelen van een sta op stoel voor senioren

20 februari 2024
Bologna_sta_op_stoel

Een sta-op stoel is niet zomaar een comfortabele fauteuil, het is stoel dat behoorlijk veel voordelen biedt voor mensen van alle leeftijden. Of u nu op zoek bent naar extra ondersteuning bij het opstaan of lekker wilt ontspannen, een sta-op stoel kan u daarbij helpen. In deze blog leest u de drie voornaamste voordelen van een sta op stoel voor senioren.

 

blog_content_stoelvdmaand_Imola-1

 

1. Een sta op stoel senioren draagt bij aan de zelfstandigheid

Eén van de meest opvallende voordelen van een sta op stoel senioren is de mogelijkheid om gemakkelijk op te staan. Vooral voor mensen die minder mobiel zijn kan het opstaan uit een gewone stoel een uitdaging vormen. Een senioren sta op stoel biedt dan de oplossing. De elektrische motor kantelt de stoel voorzichtig naar voren en brengt u moeiteloos in een bijna staande positie. Dit bevordert uw zelfstandigheid en zorgt er ook voor dat u geen hulp meer nodig heeft van anderen bij het opstaan. Niet meer hoeven wachten tot de Thuiszorg, een familielid of de verpleging in de buurt is, maar zelf gaan en staan waar u wilt. Zo krijgt u een stukje vrijheid terug en dat zal er hoogstwaarschijnlijk ook voor zorgen dat u vaker en gemakkelijk beweegt. 

 

 

 

2. Echt comfortabel zitten met een sta op stoel senioren

Een sta-op stoel is niet alleen functioneel, maar ook ontzettend comfortabel. Met moderne ontwerpen en talloze relaxfuncties kunt u de stoel aanpassen aan uw eigen persoonlijke voorkeuren. De stoel biedt verschillende zit- en ligposities, extra nekondersteuning en sommige modellen zijn zelfs uitgerust met warmte en massage functies. Zo kunt u genieten van heerlijk comfort, helemaal afgestemd op uw behoeften op elk moment van de dag.


3. Bevordering van actief zijn

Naast veiligheid en comfort draagt een sta-op stoel ook bij aan een actievere levensstijl. Ouderen die moeite hebben met opstaan, kunnen terughoudend zijn om veel te bewegen, zelfs als ze dat zouden willen. Met een sta op stoel wordt deze drempel verlaagd. Doordat het opstaan gemakkelijker en veiliger wordt, voelt men zich aangemoedigd om vaker op te staan en te bewegen.

Het gemak dat een sta-op stoel biedt, stimuleert dagelijkse activiteiten zoals wandelen door het huis, een frisse neus halen in de tuin, of regelmatiger opstaan om de benen te strekken. U hoeft niet langer te plannen wat u nodig heeft bij het opstaan, waardoor het actiever worden weer spontaan lukt. Een sta-op stoel kan zo een waardevolle bijdrage leveren aan een gezondere levensstijl, ongeacht uw leeftijd of uw fysieke gesteldheid.

Lees ook eens: Voor wie is sta op hulp van een automatische stoel geschikt?

Het gemak van een sta-op stoel gratis thuis  ervaren?

Met een sta-op stoel zorgt u ervoor dat u gemakkelijk en veilig kunt opstaan. Uiteraard zorgen de relaxfuncties ook voor de nodige ontspanning. Maak nu een afspraak voor een gratis thuisdemonstratie en ervaar wat een sta-op stoel aan uw leven kan bijdragen!

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u