9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Automatische sta op stoel

Voor wie is sta op hulp van een automatische stoel geschikt?

19 september 2023
sta_op_stoel_automatiscch

Stoelen met sta op hulp zijn ontworpen om ondersteuning te bieden aan mensen die moeite hebben met opstaan uit een zittende positie. Deze stoelen zijn uitgerust met functies en een motor in de stoel die het opstaan gemakkelijker maken. Bovendien zit deze fauteuil erg comfortabel, een prettige bijkomstigheid. Maar voor wie zijn deze automatische stoelen eigenlijk geschikt? In deze blogpost bespreken we de situaties en personen die baat kunnen hebben bij sta-op stoelen.

 

De beste stoel voor senioren

Sta-op stoelen zijn in de eerste plaats ontworpen om ouderen te helpen. Naarmate men ouder wordt, kan het moeilijker worden om vanuit een zittende positie op te staan. Dit kan zijn vanwege spierzwakte, gewrichtspijn of andere gezondheidsproblemen. Een sta-op stoel biedt de nodige ondersteuning en maakt het gemakkelijker om zonder hulp op te staan. Uiteraard kan het ook wijs zijn om alvast op de toekomst voorbereid te zijn. Door de elektrische sta-op functie nu al in uw fauteuil te laten inbouwen, heeft u alvast een stoel die bestand is tegen toekomstige behoeften. We gaan er natuurlijk van uit dat u vitaal blijft, maar het kan nooit kwaad om voorzichtig vooruit te kijken. Aangezien onze stoelen gemakkelijk 10 jaar meegaan, is dit een overweging die u zou kunnen maken. 

 

Geschikte automatische stoel voor mensen met beperkte mobiliteit

Iedereen met beperkte mobiliteit kan profiteren van een sta-op stoel. Denk aan mensen met aandoeningen zoals artritis, multiple sclerose, beroertes of blessures die het bewegen bemoeilijken. Sta-op stoelen kunnen hen helpen om zelfstandiger te zijn en hun dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren.


Sta op hulp bij herstel

Mensen die herstellen van een operatie of blessure, vooral als deze de benen of rug beïnvloedt, vinden vaak baat bij sta-op stoelen. De sta op fauteuil helpt hen om op een gecontroleerde en comfortabele manier op te staan, wat het herstelproces kan versnellen.


Verlichting bij rugpijn en rugklachten 

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem, en sta-op stoelen kunnen een positieve invloed hebben op mensen met lage rugklachten. De stoelen bieden ergonomische ondersteuning en zorgen voor de juiste zithouding.

Lees ook: Lendensteun in de rug, een uitkomst bij rugpijn. 

Zorgverleners en mantelzorgers

Niet alleen degene die de stoel gebruikt, maar ook zorgverleners en mantelzorgers kunnen profiteren van sta-op stoelen. Het maakt het helpen van iemand om op te staan makkelijker. Waardoor de belasting van de zorgverlener wordt verminderd.


Gemak en comfort

Tot slot zijn sta-op stoelen niet alleen functioneel, maar ook gewoon ontzettend comfortabel. Veel mensen vinden het  plezierig om in een stoel te kunnen ontspannen. Daar is een comfortabele fauteuil zoals een sta-op stoel uitermate geschikt voor. Ook de elektrische relaxbank kan in deze gemakken voorzien.  

Kortom, sta-op stoelen zijn geschikt voor een zeer diverse groep mensen, waaronder senioren, mensen met beperkte mobiliteit, patiënten in herstel, mensen met rugklachten, zorgverleners en mantelzorgers, en eigenlijk iedereen die comfort en gemak zoekt. Het is belangrijk om bij het kiezen van een sta-op stoel rekening te houden met individuele behoeften en voorkeuren om ervoor te zorgen dat de stoel de juiste ondersteuning biedt.

Wilt u meer informatie over welke sta-op stoel het beste bij u past? Maak een afspraak met een van onze deskundige adviseurs voor een persoonlijke zitanalyse. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen de perfecte stoel te vinden!

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u