9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Leren relaxstoel

5 redenen om te kiezen voor een leren relaxstoel!

12 december 2023
leren_relaxstoel_stofstaal_leer

De zoektocht naar een nieuwe relaxstoel kan soms best een uitdaging zijn. Daarom helpen we u via deze keuzehulp blogs graag een beetje op weg. Zodat u zich alvast kunt oriënteren en uiteindelijk de stoel van uw dromen kunt uitkiezen. De mogelijkheden zijn bij Velderhof groot, zo ook de keuze voor kleuren en materialen. Leer wordt vaak gekozen om zitmeubelen mee te bekleden en dat is niet zonder reden. Het staat bekend om zijn duurzame karakter, eenvoudige reiniging en is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. 


1. Een leren relaxstoel is een duurzame keuze

Leer, een natuurlijk materiaal, heeft de unieke eigenschap om prachtig te verouderen. Na verloop van tijd wordt de lederen relaxstoel nog zachter en comfortabeler, en krijgt het een karakteristiek uiterlijk. Het leer ontwikkelt een natuurlijke glans en verandert geleidelijk van een lichtere bruine tint naar een diepere, rijkere kleur. Bovendien is leer een milieuvriendelijke keuze. Het is vervaardigd uit organische materiaal, namelijk dierenhuid. En dankzij zijn buitengewone stevigheid is leer een duurzame optie die lang meegaat.

 

2. Een lederen relaxstoel is makkelijk in onderhoud

Leer is van nature bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken. Een vochtige doek is vaak voldoende om oppervlakkige vlekken mee te verwijderen. Regelmatig onderhoud met een speciale verzorgingsset helpt de soepelheid en glans van het leer te behouden. Bij Velderhof krijgt u deze bij aankoop geleverd, zodat uw relaxstoel er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Leestip: Hoe kies ik de juiste bekleding?

 

3. Een leren relaxstoel is ideaal bij allergieën 

Leer biedt een aantal voordelen voor mensen met allergieën in vergelijking met stoffen bekleding. Leer heeft de eigenschap dat het minder stof, huisstofmijt en andere allergenen aantrekt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die gevoelig zijn voor allergische reacties. Door de gladde en dichte structuur van leer is het moeilijker voor stofdeeltjes en allergenen om zich te hechten. Bovendien zorgt het gemakkelijk kunnen reinigen van de leren stoel ervoor dat allergenen worden verminderd en de eenvoudige reiniging van leer vergemakkelijkt het verwijderen van allergenen. 

 

Velderhof_relaxstoelen_leer_winkel

 

4. Een leren relaxfauteuil is tijdloos

Trends komen en gaan, maar leer is iets wat niet zomaar uit het modebeeld verdwijnt. Leer heeft een tijdloze uitstraling die zich moeiteloos aanpast aan verschillende interieurstijlen en woontrends. De natuurlijke glans en textuur van leer geven een gevoel van luxe. Bovendien wordt leer na verloop van tijd vaak mooier, waardoor het zijn charme behoudt en zelfs verbetert met de jaren. Hierdoor blijft een leren stoel een stijlvolle toevoeging aan uw interieur, ongeacht de veranderende trends.


5. Een leren relaxstoel is ontzettend comfortabel

Leer is van nature zacht en soepel, wat zorgt voor een aangename zitervaring. Het past zich gemakkelijk aan de contouren van het lichaam aan, waardoor de relaxstoel comfortabel aanvoelt. Daarnaast is leer een ademend materiaal, wat betekent dat het warmte kan afvoeren en zich aanpast aan de lichaamstemperatuur. Hierdoor blijft de stoel comfortabel, zelfs wanneer u er lang op zit. En tot slot voelt leer zacht en comfortabel aan, waardoor het een ideale keuze is voor stoelen. Het past zich aan de lichaamstemperatuur aan, waardoor het zowel in de zomer als in de winter aangenaam is om op te zitten.

Benieuwd of een leren relaxfauteuil iets voor u is?  Maak gauw een afspraak en laat u verrassen door de verschillende soorten en kleuren leer die wij te bieden hebben. Onze adviseur staat klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de perfecte lederen bekleding voor uw nieuwe stoel! 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u