9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
bekleding sta-op stoel

Hoe kies ik de juiste bekleding voor mijn sta-op stoel?

13 april 2023
bekleding uitzoeken voor sta-op stoel

Het kiezen van de juiste bekleding voor uw nieuwe sta-op stoel is niet eenvoudig. Het is een kwestie van smaak en wat natuurlijk ook mee moet worden genomen is wat het meest praktisch is voor uw leefsituatie. Zowel leer als stof zijn erg geschikt voor een sta-op stoel en ook een combinatie van beide behoort tot de mogelijkheden. Om tot de juiste keuze te komen vertellen we u graag iets meer over de voor- en nadelen en het onderhoud van de bekleding. 

 

Welke stappen zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste bekleding van een sta op stoel?

De eerste stap is het  bedenken waar de bekleding van uw sta-op stoel aan moet voldoen. Wat vindt u belangrijk? Wellicht is het, naarmate u ouder wordt, lastiger om de stoel goed te kunnen reinigen. Heeft u regelmatig de kleinkinderen over de vloer die wel eens iets knoeien? Of u heeft huisdieren die erg verharen? Misschien zijn alle andere zitmeubels van leer en wilt u dat het bij de rest past? Bedenk vervolgens welk materiaal een goeie toevoeging zou zijn en wat u misschien wel heeft gemist in uw oude stoel. Bij Velderhof heeft u keuze uit ruim 100 kleuren stof en leer en we raden u zeker aan om deze bij ons in het echt te komen bekijken. Houd de stofstalen bij het licht, aai erover en ervaar wat u aanspreekt.

 

Past een stoffen sta-op stoel in een modern interieur?

Een stoffen sta-op stoel zal niet misstaan in een modern interieur. Warme, rijke stoffen zoals chenille of velours zijn momenteel erg hip. Ook grof geweven stoffen met een uitgesproken kleur doen het goed tegenwoordig. Dat een sta-op stoel heel modern is bewijzen Liro  en Liscia

 

Wilt u de handige sta-op stoelen gratis thuis uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van de thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk testen hoe de stoel zit en direct zien hoe het in uw woonkamer staat. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

 

Wat zijn de voordelen van een stoffen sta-op stoel?

 • Voordelig geprijsd 
 • Keuze uit talloze designs en soorten 
 • Ruime kleurkeuze
 • Het voelt warm aan  blog_content_stoelvdmaand_zena_details_5
Wat zijn de nadelen van een stoffen sta-op stoel?

 • Het kan uiteindelijk gaan pillen of slijten
 • Vlekken zijn moeilijker te reinigen
 • Haren van huisdieren kunnen in de bekleding trekken

 

Past een leren sta-op stoel in een modern interieur?

Een leren sta-op stoel past uitstekend bij een modern interieur. Een modern interieur kenmerkt zich door het gebruik van eigentijdse meubels en accessoires. Ook zorgt u met een mix van materialen voor een moderne uitstraling. Denk aan de combinatie van hout en metaal, of van glas en marmer. Door te kiezen voor een sta-op stoel van leer voegt u hier een warm en karakteristiek materiaal aan toe. Moderne sta-op stoelen zoals Varese en Garda geven uw woonkamer de wauw factor waar het om vraagt! 

 

Wat zijn de voordelen van een leren sta-op stoel?

 • Een robuust en natuurlijk materiaal
 • Voelt stevig
 • Gaat met gemak jaren mee
 • Unieke en karakteristieke uitstraling
 • Gemakkelijk met huisdieren en allergieën
 • Vlekken kunnen er gemakkelijk worden afgeveegd
 • Mooi doorleefd uiterlijk na jaren gebruik

 

Velderhof_draaifauteuil

 

Wat zijn de nadelen van een lederen sta-op stoel?

 • Goed onderhoud is belangrijk
 • Kostbaar
 • Het kan koud aanvoelen wanneer u erop gaat zitten

 

onderhoud_leer_bekleding_stoel

 

Wat moet u weten over het onderhoud van de bekleding voor u sta- op stoel

Zorgeloos genieten doet u natuurlijk het beste in een stoel waarbij u niet bang hoeft te zijn voor eventuele vlekken. Daarom krijgt u bij aanschaf altijd een onderhoudsset mee, waarmee u de stoel zowel kunt beschermen als goed kunt reinigen. Ook ontvangt u in de aankoopgids een uitgebreide uitleg met wat u het beste kunt doen bij welke soort vlek. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw fauteuil extra te laten verzekeren, dan heeft u recht op professionele vlekkenservice bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij reinigen zo grondig dat uw stoel weer als nieuw is!

Wellicht vindt u dit ook interessant: Maak u stoffen stoel grondig schoon met deze 5 tips 

 

Wilt u onze sta- op stoelen graag in de winkel bekijken?

Bent u benieuwd naar de sta-op stoelen van Velderhof? Maak dan een winkel afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe stoel. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

Ook interessant voor u