9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Goede zithouding

De 3 belangrijkste tips voor een goede zithouding in uw fauteuil

5 januari 2023

In deze blog gaan we in op de belangen van een goede zithouding in uw fauteuil. Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk het is om een stoel te hebben die goed op het lichaam is afgestemd. Door te kiezen voor een relaxstoel op maat zorgt u ervoor dat u uw lichaam geeft wat het verdient, zodat u lekker kan ontspannen en genieten van de voordelen van een echt goede stoel.


Relaxstoel op maat

Kies voor een stoel op maat om uw lichaam rust te geven. Een goede zithouding is belangrijk, want het lichaam heeft het vaak, bijvoorbeeld in beweging, al zwaar genoeg. Denk aan fietsen met tegenwind of een lange trap omhoog moeten lopen met zware boodschappen. Eenmaal plaatsgenomen in uw relax fauteuil op maat kan u even een moment voor uzelf pakken en bijkomen. Zo kunt u de benen echt even rust geven met de verstelbare voetensteun en genieten van diverse comfortfuncties. Om vervolgens weer verkwikt op te staan. 

Tips voor een goede zithouding in uw fauteuil

Dat een goede zithouding ontzettend belangrijk is, daar zijn we het met zijn allen wel over eens. Maar wat maakt een zithouding dan precies goed? En wat is er eigenlijk nodig voor een goede zithouding in uw fauteuil? Is een lage relaxstoel goed, of een hoge? Wij beantwoorden graag al uw vragen op dit gebied. 

Tip 1: Kies bij een lage relaxstoel voor de goede zithoogte.

Wanneer u kiest voor een lage relaxstoel is het belangrijk om te kiezen voor de goede zithoogte. Een manier om dat te testen is door te kijken of er nog ruimte is tussen de knieholte en het zitvlak. Op deze manier kunt u uw rug goed recht houden en wordt uw volledige lichaam het beste ondersteund in de stoel. 

Wilt u onze relaxstoelen gemakkelijk gratis thuis uitproberen?

Probeer dan kosteloos onze thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk en  vrijblijvend testen hoe de stoel zit en direct zien hoe de stoel in uw woonkamer staat. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

relaxfauteuil_bruin
Moet ik een hoge relaxstoel hebben of juist kiezen voor een lage relaxstoel?

Wanneer u zich bij ons oriënteert voor een hoge relaxstoel zullen we u aan de hand van 21 meetpunten exact kunnen vertellen of dat een goed idee is. Het is ontzettend belangrijk om te kijken naar zowel de lichaamslengte als de bouw van iemand om de stoel goed te kunnen afstemmen. 

relaxstoel-op-maat
Het verschil tussen een hoge en een lage relaxstoel voor een goede zithouding.

Of u kiest voor een hoge of lage stoel zegt op zichzelf niets over of dit goed is voor de zithouding. Velderhof is gespecialiseerd in maatwerk. Dat wil zeggen dat een hoge relaxstoel of lage relaxstoel altijd op uw lichaam wordt afgestemd. Zodat u met de voeten de vloer kunt aanraken en u de rug tegen de leuning kunt plaatsen voor de beste zithouding in uw relaxfauteuil. 

 

groene_bank
 
Tip: 2 Kies voor een hocker voor de goede zithouding bij een lage relaxstoel.

Een stoel met bijpassende hocker kan bijdragen aan een goede zithouding. Met een hocker kunt u de benen laten rusten en dit bevordert de doorbloeding. De spieren en gewrichten staan minder onder druk, met als gevolg dat uw lichaam de kans heeft om te herstellen. Daarna kunt u weer fit en uitgerust uw dag vervolgen.


Tip 3: Gezond zitten? Zorg voor een goede zithouding in uw relaxfauteuil.

Wat is een goede zithouding voor in een fauteuil? Een goede zithouding voor in een fauteuil kunt u bereiken door te letten op vier punten. Het is belangrijk om de rug recht tegen de leuning te plaatsen, een verstelbare lendensteun kan hier aan bijdragen. Wanneer u de rug recht heeft is het belangrijk dat u met de voeten bij de vloer kunt. Het is belangrijk om de schouders te ontspannen en tot slot om uw nek recht te houden. Met een comfortstoel op maat kunt u ervoor kiezen om een verstelbare hoofdsteun toe te voegen, zodat u uw hoofd en nek goed kunt leunen. Nekpijn is hiermee verleden tijd!


Waarom is een relaxstoel op maat belangrijk voor een goede zithouding?

Met een stoel op maat bent u een flinke stap dichterbij een goede zithouding. Zoals we eerder al hebben aangegeven is het belangrijk om met de voeten bij de grond te kunnen en uw rug recht tegen de leuning te plaatsen. Wanneer een relax fauteuil op maat gemaakt is weet u zeker dan dit dan ook helemaal goed zit. 

 

Relaxstoel Tirso-goede stoel


Hoe belangrijk is het hebben van een goede zithouding in uw fauteuil?

Heeft u soms last van nekkramp of rugpijn? Vaak komt spierspanning door een slechte lichaamshouding. Door een goede zithouding in uw fauteuil zorgt u ervoor dat uw ruggengraat uitgelijnd en gebalanceerd is. Onze zitadviseurs zijn gespecialiseerd in de wereld van de ergonomie en helpen u bij de, voor u, ideale stoel op maat. 

We benadrukken dat het hebben van een goede zithouding bijdraagt aan de gezondheid van het lichaam. Door uit te rusten heeft u minder last van, vage, pijntjes en een meer uitgerust gevoel. Maar wist u dat een ontspannen houding ook bijdraagt aan de cognitie? Uit onderzoek blijkt dan mensen met een ontspannen houding geneigd zijn om positiever te denken, creatiever zijn en de concentratie beter kunnen vasthouden. Dus wilt u de puzzelwedstrijd uit uw favoriete magazine nou eindelijk wel eens winnen? Doe dat dan gewoon lekker vanuit uw ‘luie stoel’! 

 

Wilt u de relaxstoelen graag in de winkel zien?

Kom dan bij ons langs, er is altijd een winkel in de buurt. Bent u benieuwd naar onze collectie? Maak dan een winkel afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe stoel. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

 

Front Velp

 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u