9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Verstelbare voetensteun

Relaxstoel met een verstelbare voetensteun, alles wat u moet weten

24 mei 2022

Bij een relaxstoel denkt u vaak aan één ding in het speciaal… Juist, de voeten lekker omhoog. Een voetenbank, voetenklep of voetensteun doen allemaal hetzelfde, namelijk uw voeten en benen ondersteunen terwijl u van top tot teen ontspant. In deze blog vertellen we meer over de volgende onderdelen:

 

Wat is een voetensteun?

In uw favoriete zithouding de benen laten rusten is voor veel mensen de ultieme ontspanning. Als we het hebben over een uitklapbaar of verstelbaar voetensteun is dit een geïntegreerd voetensteun. Deze vouwt zich als het ware onder de zitting van de stoel. En wanneer deze ‘uitklapt’ kan de voetensteun in verschillende posities worden gezet. Niet alleen de benen, maar ook de knieën worden hiermee op de juiste manier ondersteund. Wanneer u een stoel op maat laat aanmeten weet u zeker dat u lekker zit en uitgerust uit de stoel komt. Zodat u na uw ontspanmoment weer lekker van de dagelijkse activiteiten kunt genieten!

Hoe werkt het verstellen van een voetensteun?

De voetensteun is heel eenvoudig handmatig of elektrisch te verstellen. Bij de handmatige versie kunt u doormiddel van een hendeltje de stoel trapsgewijs in de juiste positie zetten. Bij de elektrische relaxstoel zet u de stoel met één druk op de knop in de gewenste zit- of lighouding. U heeft daarbij keuze uit een afstandsbediening of toetsen aan de zijkant van de leuning. Tevens heeft u de keuze om bij deze comfort optie te kiezen uit een relaxstoel met accu of een met vast snoer.

voetensteun_vs_voetenbank

Een relaxstoel met voetensteun in uw eigen woonkamer uitproberen? 

Maak dan gebruik van onze thuisdemo service. Onze zitsonsulenten nemen uw favoriete relaxstoelen mee zodat u ze op uw gemak kunt bekijken en vrijblijvend kunt uitproberen. Een thuisafspraak maakt u door het thuisdemo aanvraagformulier in te vullen.

Wat is het voordeel van een relaxstoel met voetensteun ten opzichte van een voetenbank?

Een relaxstoel met voetensteun is precies op uw lichaamsmaten afgestemd, daarom liggen uw benen en voeten altijd in de juiste positie. De voeten vallen over de voetensteun, zodat er geen drukpunten bij de hielen ontstaan. Hierdoor blijft de doorbloeding op gang, waardoor de benen echt kunnen rusten. Bij een voetenbank vallen de voeten op de voetenbank, in plaats van eroverheen. Dat is voor even wel prettig, maar bij een langere tijd zal u merken dat de benen gaan slapen. Daarnaast is het prettig voor de bloedsomloop om de benen iets omhoog te hebben, echter zien we bij veel standaard voetenbanken dat deze lager zijn dan de fauteuil. Koopt u een stoel met bijpassende voetenbank dan heeft u dit probleem niet. 

Een extra voordeel is dat een relaxstoel met voetensteun ruimtebesparend is ten opzichte van een voetenbank. Om een voetenbank moet u heen lopen en deze neemt altijd ruimte in de woonkamer in beslag. Een voetensteun van een relaxstoel kan daarentegen worden ingeklapt en alleen worden uitgeklapt indien nodig. Daarnaast schuift een voetenklep nooit weg, wat bij een voetenbank wel eens kan voorkomen.

blog_content_stoelvdmaand_serchio_detail_6

Mocht u meer vragen hebben over relaxstoelen met een verstelbare voetensteun, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen op: 0499 729 366.

 

Benieuwd naar onze collectie relaxstoelen?

Vraag hier onze gratis brochure aan.

Op werkdagen voor 15:00 uur aangevraagd, morgen in uw brievenbus.

  • Inspirerende brochure met het actuele aanbod
  • De perfecte manier om vanuit huis te oriënteren
  • Geheel vrijblijvend een compleet overzicht in uw brievenbus

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

Ook interessant voor u