9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
leren fauteuil of stof keuzehulp

Een fauteuil van leer of van stof? Wij helpen u kiezen.

25 februari 2022
Wat zijn de kenmerken van een leren relaxfauteuil?

De bekleding van uw comfortabele relaxfauteuil kiezen kan best een uitdaging zijn, het is doorgaans niet iets waar u zich dagelijks mee bezig houdt. Natuurlijk is het fijn om veel keuze te hebben, maar met een zee aan kleuren, stoffen en leersoorten is het soms wat overweldigend. Wij willen u graag wat meer vertellen over de materialen van onze relaxstoelen, zodat u makkelijker een keuze kunt maken. 

Wat is beter een leren relaxfauteuil of een fauteuil van stof?

Hier kunnen wij helaas geen eenduidig antwoord op geven, want de keuze is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, woonwensen en budget. Om u te helpen deze keuze te maken vertellen we graag meer over de eigenschappen van de materialen, de stijl en het onderhoud ervan. 

Wanneer kiezen voor een leren relaxfauteuil?

Om te weten of leer een goede keuze is voor uw relaxfauteuil is het belangrijk om te weten wat er allemaal is en wat de eigenschappen van leer zijn. Dit prachtige natuurproduct is namelijk behoorlijk divers. Leer is vervaardigd uit dierenhuiden. En net zoals geen dier hetzelfde is, zo is ook geen leren relaxfauteuil gelijk. Mogelijk ontdekt u zelfs kleine littekentjes dat een dier in zijn leven heeft opgelopen, authentieker kunt u het niet krijgen. 

blog_content_stof_of_leder_3

Kenmerkend voor leer is dat het een ontzettend sterk product is, dat -mits goed onderhouden- enorm lang kan meegaan. Onderhoud is ontzettend belangrijk bij leer, omdat het gevoelig is voor schadelijke stoffen, droge lucht en scherpe voorwerpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aceton, transpiratievocht, huidvetten of wat dacht u van kattennagels of ritssluitingen. Daarom is het aan te raden om uw fauteuil te reinigen en beschermen met de onderhoudsset die u bij aanschaf meegeleverd krijgt. Wanneer u een kiest voor een afgedekte leersoort -daarbij is de toplaag geverfd- dan is deze heel gemakkelijk te reinigen. 

Omdat leer afsluit kan huisstofmijt zich minder goed nestelen dan bij stof en dat is aan te raden voor mensen met allergieën en astma. Ook is het makkelijk met huisdieren, omdat de haren er niet in trekken. U kunt gemakkelijk even met de stofzuiger -met meubelzuigmond- over de stoel en het haar is verdwenen.  Een nadeel van leer is dat het koud kan aanvoelen bij het plaatsnemen, echter warmt dit bij de raakvlakken snel op door uw lichaamswarmte. 

Stof-of-leer-relaxstoel

Een stoere cognac leren relaxfauteuil

Met een leren fauteuil haalt u een echt een stukje natuur in huis. Leer raakt nooit uit de mode en dat is maar goed ook want leer gaat ontzettend lang mee. Wilt u een stoere, industriële relaxfauteuil? Denk dan eens aan de bruine relaxfauteuil Liro. Met de matzwarte armleuningen en bijpassend de kleur draaivoet is dit model echt de blikvanger in elk interieur! Uiteraard kunt u de cognac leren bekleding toepassen op iedere maatwerk stoel. 

Wanneer kiezen voor een stoffen relaxfauteuil?

Wanneer u zult kiezen voor een stoffen relaxfauteuil zult u merken dat u uit veel kleuren kunt kiezen. En zelfs aanzienlijk meer dan wanneer u voor leer kiest. Naast een ruime keuze in kleuren zijn er ook verschillende soorten stof. Dat heeft alles te maken met de weeftechniek. 

Er zijn bijvoorbeeld weefsels waarbij de draadjes omhoog staan, zoals bij velours. Of juist een plat geweven stof of grof geweven zoals het iconische bouclé. 

Bent u benieuwd welke prachtige relaxfauteuils wij nog meer in de collectie hebben? U kunt hier onze gratis brochure aanvragen. Deze kunt u op uw gemak doorbladeren en uw favorieten uitzoeken!

blog_content_stof_of_leder_4

Ondanks het gebruik van hoogwaardige materialen slijt stof op den duur. Dat natuurlijke slijt proces is onvermijdelijk en heeft alles te maken met de intensiteit van het gebruik ervan. Ook kan de stof gaan pillen, echter wordt dit in de loop van de tijd minder. En kun u dat eenvoudig verhelpen met een pluizenkam of textiel-tondeuse. Dit is verder niet schadelijk voor de stof. Een groot voordeel van stof ten opzichte van leer is de warmte. Het aaibaarheids gevoel als het ware. Stof doet warmer aan en is vaak ook zachter. Ook zit er een gunstiger prijskaartje aan dit materiaal. Dat doet verder niks af aan de kwaliteit van de stoel. Moderne relaxstoelen van stof passen bij veel woonstijlen, van klassiek tot modern. Omdat er heel veel mogelijk is qua kleuren en structuren zit er vast en zeker iets voor u bij. 

Een relaxfauteuil met een mix van stof en leer 

Zoals we eerder noemden is er geen eenduidig antwoord op de vraag of stof of leer beter is voor een relaxfauteuil. Ze hebben namelijk allebei zo hun voor- en nadelen. Echter kunnen we het beste van twee werelden wel met elkaar combineren met de combinatie van deze materialen.

Combinatie-Leer-stof

De relaxstoel Liri laat dit heel mooi zien. Draaifauteuil Liri is uitgerust met een stoffen zitgedeelte en een leren buitenkant. Zo heeft uw relaxstoel de robuuste uitstraling van leer en het zachte gevoel van stof. Deze optie is overigens beschikbaar voor heel veel stoelen op maat.

Wist u dat u kosteloos en vrijblijvend gebruik kunt maken van onze thuisdemo service? Zo ziet u gelijk of de stoel en de beoogde kleuren goed passen in uw eigen woonkamer. Een thuisafspraak maakt u heel eenvoudig en u hoeft er de deur niet eens voor uit! 

blog_content_stof_of_leder_7_props

Welk materiaal u ook kiest, wij weten zeker dat het u goed zult bevallen om comfortabel te zitten. Met onze 7 zekerheden zorgen wij ervoor dat u met een goed gevoel een nieuwe relaxfauteuil kunt kopen en jarenlang zorgeloos kunt genieten.

Wilt u ook lekker zitten? En bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden? U kunt de brochure hier kosteloos aanvragen

Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u