9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Comfortabel zitten

Het belang van comfortabel zitten in 3 stappen uitgelegd

17 mei 2022

Een relaxstoel dat ongeveer net zo prettig aanvoelt als uw favoriete paar schoenen. Ondersteunend en comfortabel, zo’n paar waar u ongemerkt uren in kunt lopen. Of in het geval van de stoel, uren in kunt zitten. Maar wat maakt een stoel nou een lekkere relaxstoel? En waarom is het zo belangrijk om naar uw postuur te kijken bij de aanschaf van een relaxstoel? Daar geven we in deze blog antwoord op zodat u goed voorbereid bent wanneer u een relaxstoel gaat kopen.

Welke voordelen heeft het om een stoel op maat te kiezen?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel simpel. Het is erg belangrijk om een stoel af te stemmen op uw postuur, omdat de stoel voldoende ondersteuning moet bieden. En als iets niet goed past, dan kan dat niet.

Denk aan de rugleuning, wanneer deze niet afgestemd is op uw lengte sluit deze niet mooi aan. Kiest u bijvoorbeeld voor een lendesteun, een geïntegreerd kussen voor de onderrug, dan zal deze nooit precies goed in de holte van de rug vallen en ondersteund het niet optimaal. Wanneer dit wel goed past zult u een heleboel voordelen merken. Het zit veel lekkerder en u voelt dat het ondersteuning biedt. Met als resultaat dat u beter kunt uitrusten en zich vitaler voelt bij het opstaan. 

Comfortabel_zitten_maatwerk_stoel

Hetzelfde geldt voor de hoofdsteun, de bolling van het achterhoofd moet precies goed op de hoofdsteun leunen. Bij de voetenklep is de maat ook erg van belang. Wanneer de voeten er iets overheen vallen, bevorderd dit de bloedsomloop waardoor vermoeide benen echt goed kunnen rusten. Is de voetenklep te lang? Dan komen de voeten juist in de knel en merkt u al gauw dat de benen slapen en voelt dit onprettig. 

Waarom goed zitten zo ontzettend waardevol is

Bepaalde lichamelijke klachten kunnen worden terug geleid naar een slechte zithouding. Denk aan een stijve nek en vermoeide benen. Wanneer u bij Velderhof uw zoektocht naar een nieuwe fijne relaxstoel begint zal er door een van onze deskundige zitconsulenten worden gevraagd naar uw wensen en behoeften. Hoe gebruikt u de stoel graag, ondervindt u nu klachten? Wanneer uw stoel het lichaam op de juiste manier ondersteund zult u merken dat u uitgerust opstaat en u zich energieker zal gaan voelen. 

Een betaalbare relaxstoel

Een relaxstoel is een kostbaar iets. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het maatwerk daar zit natuurlijk een kostenplaatje aan vast. Toch hebben wij hele betaalbare modellen. Zo hebben wij iedere maand een stoel van de maand. Deze stoel is als basismodel met maar liefst 50% korting aan te schaffen. 

Ook kunt u er zelf voor kiezen wat u aan een comfortabele stoel kwijt wilt zijn. Door te kiezen voor een elektrische relaxstoel met een vast snoer kunt u een fijne besparing doen. Ook is er verschil in de prijsklassen van bijvoorbeeld de stoffering en de keuze om bepaalde functies handmatig of elektrisch te bedienen. Maar wat u ook kiest, het zal zeker weten een verrijking van uw leven zijn. En dan rest er maar één ding, heerlijk zitten en ontspannen!

Twijfelt u nog of een relaxstoel wat voor u is? Wenst u graag wat advies in de zoektocht naar uw ideale zitmeubel, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen op: 0499 729 366.

 

Ons actuele aanbod in gratis brochure

Vond u dit artikel interessant? Onze gratis brochure heeft ruim 40 pagina's vol inspiratie. Hier kunt u op uw gemak onze collectie bekijken.

Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u