9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel

Hoe een sta-op stoel na een heupoperatie kan bijdragen aan uw herstel

6 februari 2024
ergonomie_opstastoel

Een heupoperatie is een ingrijpende gebeurtenis die veel impact kan hebben op uw dagelijkse leven. Vaak horen we van mensen dat ze daarna moeite hebben met het uitvoeren van eenvoudige bewegingen, zoals lopen, zitten en opstaan. Tijdens de revalidatieperiode is het daarom ook van groot belang om uw lichaam optimaal te ondersteunen. Bovendien is het fijn om zoveel mogelijk zelf te kunnen blijven doen. Daar komt de sta-op stoel in beeld. In deze blog leggen we uit hoe een sta-op stoel kan bijdragen aan het herstel na een heupoperatie.


Optimaal herstel na een heupoperatie 

De heup is een belangrijk gewricht voor de beweging van het onderlichaam en vervult een cruciale rol bij diverse dagelijkse activiteiten. Een goed functionerende heup is dus van vitaal belang voor een actieve levensstijl en het uitvoeren van dagelijkse taken.

Bij het zitten en opstaan uit een stoel zorgen de heupen voor de nodige flexibiliteit en kracht. Wanneer iemand net geopereerd is, zal opstaan veel kracht en inspanning kosten. In veel revalidatiecentra worden sta-op stoelen daarom ingezet als hulpmiddel tijdens het herstelproces na een heupoperatie. De mogelijkheid om geleidelijk vanuit zittende positie op te staan, zonder overmatige druk op de heupen, maakt de sta-op stoel erg geschikt voor revalidatie doeleinden.


De voordelen van een sta-op stoel bij het revalideren 

Een sta-op stoel kan verschillende voordelen bieden bij het revalideren, vooral na een heupoperatie. Zo maakt een opsta stoel opstaan en gaan zitten makkelijker en veiliger. Dit bevordert de zelfstandigheid, waardoor u uw dagelijkse activiteiten makkelijker kunt uitvoeren. De sta-op stoel biedt niet alleen ondersteuning bij het opstaan, maar zorgt ook voor optimale ondersteuning tijdens het zitten. Doordat de stoel goed op uw lichaam aansluit, helpt de stoel bij het verminderen van spanning op spieren en gewrichten. Dat comfort is enorm belangrijk voor een comfortabele en effectieve revalidatie.

 

  1. Moeiteloos opstaan en plaatsnemen
  2. Optimale ondersteuning 
  3. Met gemak zelfstandig opstaan
  4. Verlichting van spieren en gewrichten
  5. Veilig en stabiel opstaan 
  6. Comfortabel zitten

 

sta_op_stoel_maggiore_Mella_Zena

Top 3 sta-op stoelen bij revalideren


Bij Velderhof zijn we gespecialiseerd in ergonomisch maatwerk. Onze comfortabele sta-op stoelen, waaronder  Zena (links), Maggiore (midden), Mella (rechts), zijn nauwkeurig afgestemd op uw lichaam. Met een rechte zit bevorderen deze opsta stoelen een optimale ondersteuning, waardoor u gemakkelijk in hoeken van 90 graden kunt zitten.

Tip, lees ook: Wat is een makkelijke stoel voor ouderen? 

Kortom, een sta-op stoel biedt niet alleen veiligheid, het bevordert ook uw zelfstandigheid. Bovendien zorgt het voor comfort en ontspanning, dat natuurlijk erg belangrijk is tijdens en na het herstelproces. Maak nu een afspraak voor een thuisdemonstratie en ontdek zelf wat een sta-op stoel voor u kan betekenen!

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u