9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
stoel voor ouderen

Wat is een makkelijke stoel voor ouderen?

18 juli 2023
sta_op_stoel_ouderen

Een makkelijke stoel voor ouderen? Dat is uiteraard een op maat gemaakte stoel, zodat de stoel goed past bij uw lichaam en uw wensen. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een duwtje in de rug bij het opstaan? Of zoekt u een stoel waar u lekker in kunt zitten, maar ook in kan liggen? Dan is een sta-op stoel met relaxfunctie echt iets voor u! In deze blog nemen we u mee in de zoektocht naar de beste stoel voor ouderen. 


Waarom speelt ergonomie een belangrijke rol bij een stoel voor ouderen?

Merkt u wel eens dat het opstaan uit uw stoel moeite kost? Of lukt het niet goed meer om balans te bewaren? En heeft u wel eens een pijnlijke rug of last van vermoeide benen? En wat dacht u van pijnlijke schouders of slapende voeten? Onze zitadviseurs horen deze klachten vaak terug van senioren die bij ons op zoek zijn naar een nieuwe fauteuil


Kies voor een op maat gemaakte stoel

Waarom een stoel op maat dan de oplossing is? De zitadviseur van Velderhof zal aan de hand van 21 meetpunten precies bepalen wat de afmetingen van de stoel moeten worden. Denk aan de juiste zitdiepte, de beste hoogte zodat uw knieën in een goede hoek staan. Een op maat gemaakte stoel zorgt ervoor dat uw lichaam op de juiste manier wordt ondersteund en u de juiste zithouding aanneemt. Dit werkt bevorderend voor de bloedsomloop en zorgt ervoor dat uw spieren worden ontlast. Zo kunt u goed uitrusten, waardoor u minder last van uw klachten zult ervaren. 

 

Wilt u de seniorenstoelen gratis thuis uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van de thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk vanuit uw eigen woning ervaren hoe de stoel zit en direct zien hoe het in uw woonkamer staat. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

 

elektrische_seniorenstoel_groen

 

De sta op hulp in een seniorenstoel

Een elektrische seniorenstoel met sta-op functie biedt hulp bij het opstaan door te ondersteunen en met u mee te bewegen. Met slechts één druk op de knop brengt de stoel u omhoog. Daarnaast kantelt de stoel u een klein beetje naar voren, zodat u gemakkelijk uit de stoel weg stapt. Ook het zitten gaat eenvoudiger met de sta op stoel. Een seniorenstoel met sta op hulp draagt bij aan uw veiligheid en tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat u zelfstandig kunt opstaan. Een prettig gevoel. 


De voordelen van een seniorenstoel

Een stoel voor senioren kent een aantal functionaliteiten en kenmerken om ervoor te zorgen dat u goed zit en veilig opstaan. Hieronder volgt een opsomming van de voordelen van een senioren fauteuil.

  • Draagt bij aan een gezonde zithouding
  • Op maat gemaakt zodat het altijd past
  • Mogelijkheid om zelfstandig en veilig op te staan
  • Ontspan volledig met alle relaxfuncties
  • Een goede leeshouding door een verstelbare hoofdsteun
  • Uitgeruste benen door goede doorbloeding 
  • Extra ondersteuning in de rug 

Wilt u ervaren wat een seniorenstoel voor u kan doen en ervaren hoe het zit? Maak dan een afspraak voor vrijblijvend advies. 

 

Wilt u de stoelen graag in de winkel zien?

Kom dan naar onze winkel, er is altijd een winkel in de buurt.  Maak een winkel afspraak met een van onze adviseurs om direct geholpen te worden. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe stoel. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u