9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel op maat

Hoe richt ik een kleine woonkamer in?

9 mei 2023

Een kleine woonkamer inrichten is niet altijd makkelijk. Zeker wanneer u genoeg zitplekken wenst, voor meerdere mensen, kan dit een uitdaging zijn. Door te kiezen voor de meest geschikte meubels en de beste opstelling is dit uiteraard wel haalbaar. Wij geven u 5 tips om u alvast op weg te helpen. 

 

1. Houd rekening met de ruimte

Bij het inrichten van een woonkamer is het vanzelfsprekend om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Echter is dit bij een kleine woonkamer extra belangrijk, want het zou zonde zijn om een miskoop te doen en later spijt te krijgen. Door goed te kijken naar de beschikbare ruimte en eventuele obstakels, zoals deurposten en radiatoren, kunt u bepalen welke zitmeubels waar geplaatst kunnen worden. 


2. Maak uw woonkamer optisch groter door te kiezen voor ruimtelijke zitmeubels

Om ervoor te zorgen dat uw woonkamer er niet vol en beklemmend aanvoelt is het belangrijk om te kiezen voor ruimtelijke zitmeubels. Denk bijvoorbeeld aan een relaxbank met hoge poot zoals de Willeke bank of een relaxstoel met stervoet zoals Endine. Een sta-op stoel wordt vaak geassocieerd met groot en lomp, gelukkig is de tijd dat ze er zo uitzagen voorbij. Een goed voorbeeld is de moderne sta-op stoel Liri. Met de ranke lijnen en open armleuningen oogt deze stoel erg ruimtelijk. 

 

sta_op_stoel_groen_leer

Wilt u de relaxmeubels van Velderhof gemakkelijk gratis thuis uitproberen?

Probeer dan kosteloos onze thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk en  vrijblijvend testen hoe de stoel of bank zit en direct zien hoe dit in uw woonkamer staat. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

 

3. Combineer de lounge bank met een relaxstoel of sta-op stoel

Creëer een gezellige zithoek die u van alle gemakken voorziet door te kiezen voor een lounge bank samen met een relaxstoel of een sta-op stoel. Op deze manier is er een comfortabele zitplek voor iedereen. U kunt ook voor een iets ruimere bank kiezen waarbij u de stoelen elders in de ruimte plaatst. Wanneer u kiest voor een elektrisch verstelbare relaxstoel, kunt u uw gezichtsveld vergroten om alles om u heen nog goed mee te krijgen.

 

4. Ultiem ontspannen met een 2 zitsbank met relaxfunctie 

Wilt u het gemak van een relaxstoel, maar heeft u hier de ruimte niet voor? Wat dacht u van een 2 zitsbank met relaxfunctie. Met deze relaxbank kunt u namelijk ook lekker achterover leunen met de benen omhoog. Relaxbank Trente is een van onze moderne bank met relaxfunctie. Heeft u iets meer ruimte tot uw beschikking? Denk dan bijvoorbeeld aan een L-bank met lounge element of een prachtige hoekbank.

 

5. Kies voor lichte kleuren voor uw relaxbank, relaxstoel en sta-op stoel

Kleur is ontzettend belangrijk om een kamer optisch groter te laten lijken. Zo staan donkere kleuren erom bekend dat ze de ruimte kleiner doen lijken en lichte kleuren doen juist het tegenovergestelde. Kies daarom voor lichte kleuren voor uw zitmeubels. Denk aan een grijze relaxbank, een roze relaxstoel of een okergele sta-op stoel. Daarnaast is het ook belangrijk om dit mee te nemen bij de keuze voor de rest van de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor lichte muren, een lichte vloer en niet al te donkere kasten en andere meubels. Wilt u iets meer contrast? Voeg dan donkere accenten toe en houd de meubels licht en luchtig. 

Lees ook het artikel: Past mijn relaxstoel wel in de zithoek?

Wilt u de zitmeubels graag in de winkel zien?

Maak dan nu een winkel afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe relaxbank, relaxstoel of sta-op stoel. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

 

 

Ook interessant voor u