9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
zithoek inspiratie

5 tips om ervoor te zorgen dat uw relaxstoel goed in uw zithoek past!

11 maart 2022
zithoek inspiratie

Om u te voorzien van zithoek inspiratie hebben wij een aantal voorbeelden van mooie combinaties van banken met een relaxstoelen opgeschreven. En met deze 5 tips doet u niet zo gauw een miskoop en weet u dan ook zeker dat u erg tevreden zult zijn met uw nieuwe relaxstoel wanneer deze bij u wordt thuisbezorgd. Denk daarbij aan tips over kleur- en materiaalcombinaties. Daarnaast geven we praktische tips, zoals het rekening houden met de maten en functionaliteit van de stoel.

 

#1 - Houd bij een kleine zithoek rekening met de ruimte waar de relaxstoel komt te staan

De uitdrukking ‘meten is weten’ is niet zomaar veelgebruikt. Het is ook echt zo. We hebben niet allemaal een zee aan ruimte in huis. Met name in een kleine zithoek is het belangrijk om goed te kijken naar de beschikbare ruimte. En zeker in de woonkamer -de plek waar u waarschijnlijk het vaakst bent- is de ruimte erg belangrijk. Misschien heeft u wel een rollator en wilt u zich goed kunnen manoeuvreren in de woonkamer, of misschien neemt de bankstel wel behoorlijk wat ruimte in beslag. 

In wat voor woonsituatie u zich ook bevindt, het is erg belangrijk om te kijken waar u de relaxstoel wilt plaatsen en of dit gaat passen. Een relaxstoel heeft diverse relaxfuncties die ontzettend fijn zijn, denk bijvoorbeeld aan het naar achteren kunnen kantelen van de leuning, of de uitklapbare voetensteun. Deze functies zijn erg belangrijk om mee te nemen bij het inschatten of de stoel er daadwerkelijk gaat passen. U wilt immers wel gebruik kunnen maken van deze heerlijke comfortabele opties als de stoel er eenmaal staat! 

Zithoek_woonkamer

#2 - Zorg dat de relaxstoel een toevoeging is op uw bankstel

Denk bij het aanschaffen van de relaxstoel eens terug aan het moment dat u in uw oude stoel of bank zat en dacht ‘Ik wil graag een comfortabele relaxfauteuil.’ Wat miste u toen bij de huidige meubels? Is de bankstel te diep en komt u steeds lastiger overeind? Kijk dan eens bij ons aanbod sta- op stoelen. Misschien voelt u wat pijnklachten als u lang heeft gezeten? Met onze vele relaxfuncties weten we zeker dat we u daarbij kunnen helpen en u met de juiste ondersteuning weer fit opstaat.

#3 - Combineer de kleur van de relaxstoel bij de kleur van de bank

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe relaxstoel goed zal combineren met uw huidige bank is het belangrijk om te letten op de kleur. Misschien wil u dat de stoel een niet al te prominente plek in uw interieur inneemt. In dat geval kunt u de stoel in dezelfde kleur aanschaffen. Mits uw bank onlangs ook bij Velderhof is aangeschaft zal het lastig worden om echt dezelfde kleur te vinden. Daarom is aan te raden om dat ook niet te proberen, want u blijft het altijd zien. Veel mooier is het dan om er één of twee tinten naast te gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze bank met een relaxfauteuil in de kleur antraciet. 

Ook kunt u juist een lekker opvallend exemplaar kiezen, waarmee u de woonkamer net even wat extra’s geeft. Denk hierbij aan een rode of okergele relaxfauteuil. Ook kleuren als blauw en groen passen heel goed bij deze moderne stoelen. Om ervoor te zorgen dat de kleurrijke stoel niet teveel uit de toon valt in uw zithoek is het leuk om bijvoorbeeld een kussen op de bank te plaatsen in dezelfde kleur als de stoel. Dat zorgt voor een mooie eenheid in de woonkamer. 

Echt zeker weten dat de beoogde kleur goed past? Maakt dan een afspraak voor een gratis thuisdemonstratie. Zo kunt u heel gemakkelijk in uw eigen interieur de stoel en de kleurstalen vergelijken!

kleuren combineren zithoek

#4 - Mix met verschillende materialen 


Misschien bent u geneigd om te kiezen voor een materiaal wat u al heeft zoals stof of leer. En dat is logisch, want waarschijnlijk bevalt dat goed. Toch is het ook leuk om te spelen met materialen. Heeft u de bank van leer? Dan is een relaxfauteuil van stof er juist erg leuk bij, omdat het zorgt voor wat spanning. Hetzelfde geldt andersom. Een stoffen bank is ook erg leuk om te combineren met een stoffen relaxstoel. Om het geheel wat te breken kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een fauteuil van een iets andere soort stof zoals velours. 

#5 - Houd rekening met de woonstijl van uw interieur

U kent dat wel, bij een zithoek in een interieurwinkel of op TV lijkt alles te kloppen. Alles perfect op elkaar afgestemd en een coherent geheel. Dat is natuurlijk omdat daar alles nieuw is en tegelijk bij elkaar uit is gezocht.  En natuurlijk zou u dat ook best lukken als de Postcodeloterij nou eindelijk eens bij u op de stoep zou staan. 

Zithoek_inspiratie_1

In de praktijk vormt een interieur zich door de jaren heen. Om er dan voor te zorgen dat het goed bij elkaar past is het van belang om eens goed te kijken wat uw zithoek kenmerkt. Is dat de moderne leren bank, of juist die grote landelijke buffetkast? U kunt deze stijl doortrekken door ook voor een moderne of landelijke stoel te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de relaxstoel Endine die met de zijkanten wel iets wegheeft van een klassieke oorfauteuil en daarom goed staat in een landelijk interieur. De relaxstoel Liri daarentegen is juist weer wat strakker en doet het daarom goed in een meer moderne zithoek.

Een grote bruine eiken kast kan bijvoorbeeld de ruimte wat donker laten lijken. Dan kan het juist ook heel mooi zijn om voor wat contrast te kiezen en er een modernere lichte relaxstoel bij te plaatsen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Varese? 

Wat voor relaxstoel u ook op het oog heeft, onze adviseurs staan voor u klaar om goed naar uw wensen te luisteren en met u mee te denken! 

Bent u er nog niet helemaal uit welk materiaal u wilt voor uw nieuwe zitmeubel? Lees dan ook eens de blog: Een leren fauteuil of stof? Wij helpen u kiezen.

 

Meer lezen over de collectie van Velderhof?

Vraag gratis onze brochure aan en laat u inspireren.

  • Altijd het actuele aanbod
  • De perfecte manier om u te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus 

 

Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u