9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel op maat

5 tips om de meubels in uw woonkamer perfect op elkaar af te stemmen!

11 april 2023

 

 

Een woonkamer inrichten kan best een opgave zijn, daarom is het belangrijk om hier van te voren goed over na te denken. Wat vindt u mooie kleuren? Welke woonstijl spreekt u aan? In deze blog geven we 5 tips om de meubels in uw woonkamer perfect op elkaar af te stemmen. 


1. Denk goed na over de functies van uw relaxbank en de andere zitmeubels

Belangrijke vragen om uzelf te stellen alvorens u op zoek gaat naar nieuwe zitmeubels zijn de volgende: Wat doet u graag en voor wie zijn de zitmeubels? Misschien heeft u nu niet voldoende ruimte of nemen de huidige meubels juist te veel ruimte in. Wellicht heeft u behoefte aan meer comfort? Dan is een relaxbank met relaxstand ideaal. Of een relaxstoel met extra’s zoals een verstelbare hoofdsteun zodat u urenlang in een fijne houding kunt blijven zitten. 

2. Houd rekening met de ruimte zodat uw loungestoel, relaxbank en sta-op stoel passen

Wanneer u bijvoorbeeld rekening moet houden met hulpmiddelen zoals een rollator, dan is het belangrijk om de looproutes vrij te houden. Een te grote bank kan dan een obstakel worden. Houd er ook rekening mee dat een sta-op stoel iets meer ruimte inneemt dan een normale fauteuil. Dit omdat de stoel iets kantelt en u gebruik kunt maken van de relaxstand. Bij de sta-op stoel met relaxstand kunt u lekker achterover met de benen omhoog. Misschien ontvangt u graag visite of heeft u een groot gezin, dan is een grote relaxbank een uitkomst. Door de relaxbank te combineren met een fijne loungestoel en eventueel een sta-op stoel is er voldoende zitplek voor iedereen. 

 

Wilt u de relaxstoelen of banken gratis thuis uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van de thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk testen hoe de stoel of bank zit en direct zien hoe de zitmeubels in uw woonkamer staan. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

 

blog_content_stof_of_leder_7_props

 

3. Stem kleuren op elkaar af

Om ervoor te zorgen dat uw zitmeubels goed bij elkaar passen is het slim om te kijken naar het kleurgebruik. Zo kan u ervoor kiezen om een gele loungestoel te combineren met een grijze relaxbank. Of een groene sta-op stoel met een bruine relaxbank. Kijk en vergelijk de kleurstalen in de winkel en ontdek zo wat u mooi vindt! 

 

4. Speel met materialen voor eenheid in uw woonkamer

Welk materiaal u kiest is afhankelijk van een aantal dingen. Zo kan u een bepaald materiaal gewoonweg mooier vinden, of gemakkelijker.  En wat dacht u van huisdieren en nieuwe zitmeubels? Door te kiezen voor de juiste bekleding kunt u uw woonkamer gemakkelijk schoonmaken en nog jaren genieten van uw zitmeubels. Of u voor stof of leer kiest, met ruim 100 kleuren stof en leer zit er altijd iets voor u bij! 

 

velderhof_facebook_1200x628_willeke_corporate_5

 

5. Houd rekening met de woonstijl 

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe zitmeubels goed passen in uw woonkamer is het belangrijk om te kijken naar uw woonstijl. Zo vraagt een landelijke woonstijl om hele andere vormen, kleuren en materialen dan een industriele. Of wat dacht u van een strakke huiskamer met een moderne relaxstoel? Bij Velderhof denken de adviseurs graag met u mee. En wanneer u graag een volledig afgestemde woonkamer wil, dan raden we de 
Willeke alberti set aan. Hiermee weet u zeker dat het tot in de puntjes gestyled is, net zoals Willeke zelf! Leestip: Een modern interieur met de Willeke Alberti huiskamerset!

 

Winkel_haren_meubel

 

Wilt u zitmeubels van Velderhof graag in de winkel bekijken?

Bent u benieuwd naar een sta op stoel en naar de rest van de collectie van Velderhof? Maak dan een winkel afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe stoel en/of bank. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

Ook interessant voor u