9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Relaxstoel met lendensteun

Relaxstoel met een lendensteun, alles wat u moet weten

3 juni 2022
Lendepomp stoel

Een steuntje in de rug kan iedereen op zijn tijd wel eens gebruiken. Maar een letterlijk steuntje in de rug kunt u gewoon zelf regelen. In uw relaxstoel, hoe fijn is dat? Onze stoelen op maat zijn namelijk van top tot teen naar wens samen te stellen, dus ook inclusief lendensteun. In deze blog gaan wij dieper in op de volgende vragen:

 

Wat is een lendensteun?

Een lendensteun of -vaak ook lendepomp genoemd is een verstelbaar kussen. Het is een opblaasbaar kussen dat geïntegreerd is in de rugleuning. Dit kussen kunt u heel eenvoudig groter of kleiner maken, zodat u zelf de hoeveelheid rugondersteuning kiest. Ieder mens is anders en iedere rug ook. Om uw ideale zithouding te bepalen is het belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren en om bij de aanschaf van de relaxstoel uw lichaamsbouw mee te nemen. Van nature is de rug een beetje hol en een lendensteun vult deze holle ruimte als het ware op. Daardoor krijgt de rug voldoende ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat een zeurderig gevoel en zelfs pijnklachten worden verholpen en voorkomen. U rug wordt zo min mogelijk belast zodat u zoveel mogelijk kunt genieten! 

Hoe werkt het verstellen van een lendensteun?

De lendensteun is heel eenvoudig handmatig of elektrisch te verstellen. Bij de handmatige lendensteun wordt er een subtiel ‘knijppompje’ aan de rugleuning bevestigd. Deze zit vast aan een klein slangetje waar lucht doorheen kan. Door middel van knijp bewegingen vult u de slag wat naar de lendesteun leidt. Het elektrisch verstellen van elektrische relaxstoel gebeurt met een druk op de knop. Dit is aan te raden voor mensen die niet zoveel kracht meer in de handen hebben. Voor mensen met reuma of Parkinson zouden we daarom altijd de elektrische lendensteun willen aanbevelen.

Lendepomp_stoel

Een relaxstoel met lendensteun in uw eigen woonkamer uitproberen? 

Maak dan gebruik van onze aan huis demo service. Onze zitsonsulenten nemen uw favoriete relaxstoelen mee zodat u ze op uw gemak thuis kunt bekijken en vrijblijvend kunt uitproberen. Een thuisafspraak maakt u door het thuisdemo aanvraagformulier in te vullen.

Wat is het voordeel van een relaxstoel met lendensteun ten opzichte van een kussen?

Een gewoon kussentje in de rug kan aangenaam voelen. Echter is een groot nadeel dat deze vaak wegzakt wanneer u gaat verzitten. Ook zal een kussen de rug nooit zoveel ondersteuning bieden als een lendensteun zal doen. Een lendensteun kunt u op de centimeter nauwkeurig vullen en zal daarom nooit te hard of te zacht aanvoelen. Dat is cruciaal wanneer u de ideale zithouding wilt aannemen en pijnklachten wilt verhelpen of voorkomen.

Mocht u meer vragen hebben over de Lendensteun, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen op: 0499 729 366.

 

Meer weten over een relaxstoel met lendensteun?

Vraag hier gratis onze brochure aan.

  • Inspirerende brochure met het actuele aanbod
  • De perfecte manier om vanuit huis te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus 

 

Gratis brochure aanvragen


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u