9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Relaxstoel met verwarming

De voor- en nadelen van een relaxstoel met verwarming

16 april 2022

Een stoel met verwarming, dat klinkt toch als de ultieme relaxstoel? Voor sommige mensen een heuse uitkomst, zeker wanneer u iemand bent die het snel en vaak koud heeft of bijvoorbeeld last heeft van uw spieren en gewrichten. Dan is de plaatselijke warmte ideaal om ze lekker soepel te houden. En wat zijn eigenlijk de nadelen van verwarming in de stoel? Kost dat veel stroom, voelt dat niet te warm? In deze blog vertellen wij u alles over de functie stoelverwarming voor een elektrische relaxstoel.

Een efficiënte manier van verwarmen

Stoelverwarming is een hele efficiënte manier van verwarmen, omdat het uw lichaam direct en plaatselijk verwarmd. De verwarming is geplaatst in de rugleuning van de stoel en zorgt ervoor dat de gehele rug lekker warm wordt. Zeker omdat de stoel op maat gemaakt is en daarom perfect aansluit op uw lichaam. Het is niet te vergelijken met een kruik of tegen de kachel aan zitten, omdat het heel gelijkmatig warm wordt en daardoor voor een langere periode heel aangenaam aanvoelt. Ook is het bij een aantal relaxfauteuils mogelijk om de verwarming op het zitvlak te kiezen. Zoals bij de Liri. Dan kunt u het vergelijken met stoelverwarming in de auto. Het is maar net wat uw voorkeur heeft en onze zitconsulentes denken graag met u mee wat voor u het meest prettig is. 

Hoe zit het met stroomverbruik?

Heel leuk zo’n verwarming, maar hoe zit dat dan met het stroomverbruik? Hoor ik u denken. Zeker met de gasprijzen die nu de pan uit rijzen is het juist een relatief goedkope manier van verwarmen. Qua stroom valt het erg mee, vergelijk het met een lamp of klein apparaat. Omdat de warmte niet verloren gaat is het juist ideaal om kosten en energie te besparen. De verwarming kan rustig een graadje lager wanneer u de stoelverwarming aan heeft! De stoel met verwarmingsfunctie kan overigens niet op accu worden aangesloten. Dus mocht u de stoel ergens willen plaatsen waar geen stopcontact in de buurt is, dan is dat wel iets om rekening mee te houden. 

Een aangenaam en behaaglijk gevoel

Stoelverwarming is ideaal wanneer u graag een leren stoel wilt, maar het leer te koud vindt aanvoelen. Want door de verwarming voelt zelfs een leren stoel lekker behaaglijk aan. De stoel heeft 3 warmtestanden, waardoor u zelf kunt kiezen wat u het prettigst vindt. Op een koude winterdag zet u de verwarming vast lekker op de hoogste stand, maar dat zal in de lente vast niet meer zo nodig zijn.

Geschikt voor mensen gezondheidsproblemen

Een stoelverwarming is voor iedereen heel prettig en kan worden beschouwd als de ultieme relaxfunctie. Wie wil er nou niet lekker warm zitten? Maar met name voor mensen met reuma, artritis en gewrichtsproblemen is een stoelverwarming een ware uitkomst. Voorkom stijve en stramme spieren doordat u tijdens het stilzitten lekker warm blijft. Door de benen omhoog te doen zorgt u ook voor een goede doorbloeding en staat u na een tijdje rusten in de stoel weer verkwikt op. 

Onze collectie elektrisch verwarmde stoelen:

 

Mocht u meer vragen hebben over een relaxfauteuil met verwarming, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen op: 0499 729 366.

 

Wilt u niet langer wachten op comfortabel zitten?

Vraag hier gratis onze brochure aan.

Op werkdagen voor 15:00 uur aangevraagd, morgen in uw brievenbus.

    • Inspirerende brochure met het actuele aanbod
    • De perfecte manier om vanuit huis te oriënteren
    • Geheel vrijblijvend een compleet overzicht in uw brievenbus

 

Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

 Ook interessant voor u