9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel huren

Sta op stoel huren? Dit zijn de voor- en nadelen.

29 augustus 2023
sta_op_stoel_lenen_huren

Overweegt u om een sta op stoel aan te schaffen, maar wilt u niet direct tot aankoop overgaan? Dan is het huren van een sta op stoel een optie om te overwegen. Het huren van een sta op stoel kan voordelen bieden, maar het is ook belangrijk om op de mogelijke nadelen te letten voordat u deze keuze maakt. In dit artikel delen we graag meer informatie en inzichten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over het huren van een sta op fauteuil.


Is een sta op stoel huren voordelig voor uw portemonnee?

Het huren van een sta-op stoel lijkt in eerste instantie het overwegen waard, aangezien het een behoorlijke investering betreft die u niet zomaar snel maakt. Maar wat zijn eigenlijk de kosten voor het huren van een sta-op stoel? Bij verschillende bedrijven zien we tarieven die beginnen rond de 30 euro per maand en kunnen oplopen tot bijna 90 euro. Bovendien hanteren diverse sta-op stoel winkels een eenmalig startbedrag van ongeveer 175 euro. Als we een gemiddelde wekelijkse prijs plus het startbedrag nemen en een snelle berekening maken, komt dit neer op een bedrag van 895 euro voor het eerste jaar. Het daaropvolgende jaar zou dit bedrag 720 euro zijn, onder de aanname dat de huurprijzen niet stijgen. Bij Velderhof kunt u al een goedkope sta op stoel aanschaffen met een vanaf prijs van 500 euro. Met dit bedrag bent u voordeliger uit dan wanneer u de stoel slechts voor één jaar zou huren. Een ander groot voordeel is dat u het jaar daarop geen kosten meer heeft!


Kan ik een sta op stoel vergoed krijgen via mijn zorgverzekering?

Het is soms mogelijk om een sta-op stoel vergoed te krijgen via uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw medische situatie, de voorwaarden van uw zorgverzekeraar en het type verzekering dat u hebt. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt een kans op vergoeding van hulpmiddelen, waaronder sta-op stoelen, via uw gemeente. Daarnaast bieden sommige zorgverzekeraars aanvullende pakketten aan die de kosten gedeeltelijk of volledig kunnen dekken. Neem voor specifieke informatie over vergoedingsmogelijkheden en bij welke winkels deze gelden, contact op met uw zorgverzekeraar.

Kan ik bij Velderhof een sta-op stoel lenen?

Bij Velderhof is het mogelijk om een leenstoel te verkrijgen. Dit kan een handige keuze zijn als u tijdelijk een sta-op stoel nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens een revalidatieperiode of het herstel na een operatie. Met een leenstoel kunt u alvast profiteren van de functionaliteit en het comfort van een sta-op stoel.


Sta op stoel huren of kopen: Wat is de beste keuze?

Een sta-op stoel huren betekent dat u tijdelijk gebruik maakt van de stoel zonder dat deze uw eigendom wordt. Na de huurperiode blijft de stoel niet bij u thuis. Hoewel huren bepaalde voordelen heeft, zoals lagere initiële kosten en de mogelijkheid om de stoel uit te proberen, zijn er ook enkele beperkingen. Het assortiment stoelen dat beschikbaar is om te huren, kan bijvoorbeeld beperkter zijn dan wanneer u besluit om een stoel te kopen.

Bij Velderhof bieden we de mogelijkheid om uw nieuwe sta-op stoel volledig aan uw wensen en behoeften aan te passen. Via een zorgvuldige zitanalyse bepalen we uw exacte maten om de stoel op maat van uw lichaam te maken. Dit maatwerk zorgt voor optimaal comfort en ondersteuning.

Leestip: Veilig opstaan met een sta op stoel


Het kopen van een sta-op stoel brengt het voordeel met zich mee dat de stoel uw eigendom wordt. Dit betekent dat u er blijvend van kunt genieten en er geen terugkerende huurkosten zijn. Een gekochte stoel kan aanzienlijk langer meegaan en kan zelfs een waardevolle toevoeging aan uw interieur worden.

Kortom, de keuze tussen huren en kopen hangt af van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Overweeg de duur van het gebruik, uw budget en hoe belangrijk het is om de stoel volledig aan te passen aan uw behoeften. Bij Velderhof staan we klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw comfort en welzijn. Benieuwd naar onze collectie? Maak dan gauw een afspraak om geholpen te worden! 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u