9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel op maat

Veilig opstaan doet u met een elektrische sta-op stoel

20 juli 2022
een sta op stoel

Een sta-op stoel doet wat de naam al zegt het zorgt ervoor dat u veilig kunt opstaan. Naast het veilig kunnen opstaan zorgt de elektrische sta-op stoel er bovendien voor dat u veilig kunt plaatsnemen. Misschien merkt u wel dat u moeite heeft met opstaan uit de stoel en gaat dit niet zo soepel meer. Dat kan het dagelijks leven flink bemoeilijken en we vertellen u daarom graag alles wat u wilt weten over een sta-op stoel. In deze uitgebreide blog leest u over de volgende onderwerpen:

 

Wat is een sta-op stoel?

Een sta-op stoel is een relaxstoel die is uitgebreid met de sta-op functie. Deze functie zorgt ervoor dat u met één druk op de knop gemakkelijk omhoog komt om vervolgens veilig op te kunnen staan. U hoeft geen inspanning meer te leveren en uzelf omhoog te drukken, de motor van de elektrische sta-op stoel doet het werk voor u. De stoel komt gelijkmatig en op een prettig tempo omhoog. Ook kantelt de sta-op stoel iets naar voren, waardoor u al in staande positie bent alvorens u kunt uitstappen. 

Wat zijn de voordelen van een sta-op stoel?

U kunt moeiteloos en veilig opstaan met een sta-op stoel. Wanneer u wilt opstaan hoeft u zich niet meer omhoog te duwen, opstaan kost geen kracht meer. Daarnaast hoeft u de benen en knieën niet in een keer te strekken, maar kan u dit op een gelijkmatig tempo doen. Ook kan de stoel u helpen bij het plaatsnemen. U hoeft niet meer zover naar beneden te komen en uzelf te laten neerploffen op de stoel. Op deze manier heeft u veel meer controle over uw lichaam, de bewegingen die u maakt en kunt u hierdoor zelfs zonder hulp van anderen veilig opstaan.

Hoe werkt een sta-op stoel?

Een sta-op stoel wordt elektrisch bediend. We vertellen u in de volgende alinea's meer over de bediening van de stoel, de mogelijkheid om uw stoel uit te laten voeren met een draaivoet en over de accu van een elektrische sta-op stoel. 

De bediening van een elektrische sta-op stoel

Een sta-op stoel wordt altijd uitgevoerd met elektrische bediening. Waar een relaxstoel handmatig bedienbare functies bevat -denk bijvoorbeeld aan een verstelbare voetensteun, is de sta-op functie gekoppeld aan een motor waardoor deze elektrisch bediend wordt. De sta-op stoel kunt u op twee manieren bedienen; met een afstandsbediening of met luxe bedieningsknoppen aan de zijkant van de stoel. Beide zijn handig te bedienen en het is maar net wat uw voorkeur geniet.

bediening-sta-op-stoel

Genieten van het gewenste uitzicht met de sta-op stoel met draaivoet

Een sta-op stoel met draaivoet behoort tot één van de mogelijkheden. Op het eerste gezicht zou u misschien denken dat dit niet stabiel is, want opstaan uit een stoel dat draait is natuurlijk alles behalve veilig.

Daarom hebben alle sta-op stoelen met draaivoet een slim slot mechanische. Dat betekent dat wanneer de ‘sta-op knop’ wordt ingedrukt de draaivoet van de stoel op slot gaat en dus niet meer kan bewegen.

Zo kunt u genieten van het gemak dat een draaibare stoel met zich meebrengt. Denk aan het kunnen genieten van de tuin aan de ene kant van de kamer en de mogelijkheid om lekker tv te kijken wanneer u bijdraait. U kunt met de stoel 360 graden ronddraaien. Met het slotmechanisme hoeft u niks te missen en kunt u veilig gebruik maken van alle voordelen van een draaibare stoel met sta-op functie.

Een sta-op stoel met accu

De sta-op functie wordt bestuurd door een krachtige tweemotorig systeem in de stoel. Dit geeft u de mogelijkheid om de rugleuning en voetensteun onafhankelijk van elkaar te verstellen. De sta-op stoel is uit te voeren met een accu of met een vast snoer. Wanneer u de sta-op stoel niet dichtbij een stopcontact plaatst raden we aan om deze met een accu te laten uitvoeren, zodat u niet over het snoer kunt struikelen.

Wilt u onze sta-op stoelen op maat thuis uitproberen?

Dat is mogelijk met onze thuisdemonstratie service! Zo kunt u gratis en vrijblijvend de stoel naar keuze thuis uitproberen. Zo kunt u gemakkelijk testen of de sta-op stoel u bevalt. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

Wat kost een sta-op stoel?

U kunt bij ons zelf de ideale stoel samenstellen en daardoor helemaal afstemmen op uw wensen en beoogde budget. Zo hebben wij iedere maand een speciale actie en vertellen wij u graag meer over de beste sta- op stoelen volgens onze klanten. 

sta op stoel zwart leer

Een goedkope sta-op stoel 

Bij Velderhof koopt u al een aangepaste sta-op stoel vanaf 495 euro.  Een goedkope sta-op stoel is bijvoorbeeld de Florance en wat dacht u van de budgetvriendelijke Milano? Wilt u genieten van extra comfort en luxe? Dan is sta-op stoel Liscia echt iets voor u! Iedere maand hebben wij één bijzonder voordelige stoel. Dat is de stoel van de maand, deze is voor deze periode in de aanbieding.

 

Top 3 beste elektrische sta-op stoelen

Wilt u een sta-op stoel kopen? Dan is het mogelijk wel interessant om te weten welke de beste sta-op stoelen volgens onze klanten zijn. Dit is onze top 3:
1. Maggiore
2. Varese
3. Tirso
Waar de sta-op stoelen er vroeger nogal lomp uitzagen, zijn ze nu helemaal van deze tijd. U vindt bij Velderhof een ruim aanbod van moderne sta- op stoelen.

De beste sta-op stoel is volgens de klanten de Maggiore. Een stijlvolle stoel die iedereen past. Naast het fraaie uiterlijk is de Maggiore ook nog eens ontzettend comfortabel. Dat geldt trouwens voor alle stoelen in de top 3.

De Varese heeft net zoals de Maggiore dichte armleuningen, wat zorgt voor een geborgen gevoel. Ook hebben beide sta-op stoelen een rechte rugleuning wat ervoor zorgt dat u een actieve houding kunt aannemen in de stoel. Lekker handwerken of de krant lezen is een genot in deze stoelen.

De Tirso noemen wij ook wel gekscherend onze ‘directeur stoel’. Een zachte doch stevige stoel die gewoonweg ontzettend lekker zit. Een heuse troon waar u het liefst de hele dag in wilt relaxen!

 

Benieuwd naar ons aanbod sta-op stoelen?

Vraag hier gratis onze brochure aan.

  • Inspirerende brochure met het actuele aanbod
  • De perfecte manier om vanuit huis te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus


Gratis brochure aanvragen

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag!


Ook interessant voor u