9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Relaxstoel

Uw leren stoel schoonmaken met deze 5 handige tips

15 augustus 2023
leer_relaxstoel_onderhoud

Een leren relaxstoel biedt het ultieme zitcomfort en luxe. Daarom verdient uw relaxstoel de beste zorg om zijn fraaie uiterlijk en functionaliteit te behouden. In deze blog delen we vijf waardevolle tips en trucs voor het onderhoud van uw leren relaxstoel, zodat u er nog jarenlang van kunt blijven genieten. Ontdek hoe u met deze eenvoudige stappen uw nieuwe relaxstoel in topconditie kunt houden!

Een leren relaxstoel is een duurzame keuze! 

Leren relaxstoelen zijn tijdloos, waardoor ze geliefde pronkstukken zijn in vele interieurs. Echter, leer is een prachtig, maar kwetsbaar materiaal dat gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Blootstelling aan zonlicht, daglicht en warmtebronnen kan zijn tol eisen, wat resulteert in vervaging, uitdroging en verkleuring van het leer. Met de juiste zorg kunt u dit uiteraard allemaal voorkomen! 

 

Bescherm uw leren relaxstoel tegen uitdroging

Het belangrijk om de stoel niet te dicht in de buurt van radiatoren of andere warmtebronnen te plaatsen, omdat de hitte het leer kan uitdrogen en beschadigen. Door uw leren relaxstoel te verzorgen met geschikte producten, zorgt u ervoor dat het leer tegen uitdroging wordt beschermt en lekker soepel blijft. 

Plaats de leren relaxstoel niet in direct zonlicht 

De locatie waar u uw relaxstoel plaatst, speelt een cruciale rol bij het behoud van het leer. Vermijd direct zonlicht dat rechtstreeks op de stoel valt, omdat langdurige blootstelling aan UV-stralen het leer kan vervagen en verkleuren. Kies een plek in de woonkamer die niet recht tegenover een raam is of gebruik gordijnen en jaloezieën om de intensiteit van het zonlicht te verminderen.


Verzorg uw leren fauteuil goed 

Om het leer van uw relaxstoel in topconditie te houden, is het essentieel om regelmatig leer verzorgingsproducten te gebruiken. Hoogwaardige producten voeden en hydrateren het leer, waardoor het soepel en glanzend blijft. Breng de producten aan volgens de instructies en herhaal dit regelmatig. Wanneer u bij Velderhof een relaxstoel koopt ontvangt u een speciale verzorging set om uw stoel mee te reinigen en tevens te beschermen. 


Dek de stoel af

Als u uw leren fauteuil gedurende langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens vakanties, overweeg dan om de stoel af te dekken met bijvoorbeeld een plaid. Hierdoor wordt blootstelling aan zowel zonlicht als warmte van de radiator geminimaliseerd. Het afdekken voorkomt ook dat stof en vuil zich ophopen op het oppervlak.


Het is belangrijk om uw leren relaxstoel  regelmatig schoon te maken

Dagelijks gebruik kan stof en vuil op het leer van uw relaxstoel achterlaten. Om het leer in optimale staat te houden, is het belangrijk om de stoel regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte, vochtige doek om stof en vuil voorzichtig te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het leer kunnen beschadigen. 


Hoe zit het met een relaxstoel van stof?

Heeft u ook een stoffen relaxstoel en bent u benieuwd naar het onderhoud van textiel? 
We delen in deze blog tips om uw fauteuil fris en schoon te houden. Neem een kijkje en laat uw relaxstoel weer stralen als nieuw!

Door deze preventieve maatregelen te nemen kunt u ervoor zorgen dat uw relaxstoel er prachtig uit blijft zien en u jarenlang comfort en plezier biedt. Bent u benieuwd of een leren relaxfauteuil iets voor u is? Maak gauw een afspraak om zich te oriënteren. Onze adviseurs laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee. 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

 

Ook interessant voor u