9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Stoel schoonmaken

Uw stoffen stoel schoonmaken met deze 5 handige tips!

5 juli 2022

U kent het wel, heeft u net een nieuw meubel gekocht en voor u het weet zit de eerste vlek er al weer in. Hartstikke zonde natuurlijk. Maar een stoel blijft een gebruiksvoorwerp, dus het volledig voorkomen van vlekken lukt niet want dan zou u er alleen nog maar naar kunnen kijken. Gelukkig hebben we een paar handige tips voor u op een rijtje gezet hoe u uw stoffen stoel kunt schoonmaken. Zodat u zorgeloos kunt genieten!

  1. Voorkomen is beter dan genezen
  2. Wees er snel bij
  3. Deppen niet wrijven
  4. Reguliere schoonmaak van de stoel
  5. Een stoffen stoel professioneel laten reinigen

 

1. Voorkomen is beter dan genezen


Wellicht leest u deze blog terwijl er al een vlek in uw stoffen relaxstoel zit en voelt dit als mosterd na de maaltijd. Wanneer dit niet zo is willen we benadrukken dat het een goed idee is om de stoel te (laten) behandelen tegen vlekken. Wanneer u kiest voor het 5 jaar Zeker Zit garantie plan bij Velderhof krijgt u gratis een vuilafstotende spray. Hierdoor hecht vuil minder snel en zijn vlekken makkelijker te verwijderen.

2. Wees er snel bij

Mocht u iets hebben laten vallen op de stoel kom dan gelijk in actie en wacht niet tot de vlek is opgedroogd. Vlekken verwijderen bestaat eigenlijk uit twee stappen. De vlek absorberen en dan kijken hoe verder. Absorbeer de vloeistof met een (witte) hand- of theedoek of keukenrol. Soms kan het helpen om wat zout te strooien op de vlek zodat dit wordt opgenomen. Wacht rustig tot het is ingetrokken om vervolgens de schade te bepalen en te bedenken wat de vervolgstap moet worden.


3. Deppen niet wrijven

Wanneer u de vlek wilt drogen is het van belang om te deppen en niet te wrijven. Met wrijven vergroot u de kans om de vlek groter te maken en de stof te beschadigen. U kunt het beste specifiek op zoek naar wat voor een vlek u heeft om vervolgens te bepalen hoe u dit kunt oplossen. Zo is de manier om koffievlekken uit een stoffen stoel te krijgen weer anders dan een bloedvlek. Zorg dat u weet wat u doet voordat u eraan begint.

4. Reguliere schoonmaak van de stoel

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen, dus een stoffen stoel zou bij normaal gebruik lang mee mogen gaan. Echter is het ook van belang om de stoel goed te behandelen en met beleid schoon te maken. Heeft u huisdieren? Verwijder de haren dan met de stofzuiger. Let er dan op dat u de meubelborstel kop gebruikt, om de stof zoveel mogelijk te ontzien. Wilt u uw stoffen stoel schoonmaken? Kijk dan goed naar het type materiaal van de stoel. Zo laat velvet zich anders behandelen dan een grof geweven stof.

 

5. Een stoffen stoel professioneel laten reinigen

Wanneer u een zitmeubel bij ons besteld heeft u de mogelijkheid om deze extra te laten verzekeren. Naast de 2 jaar fabrieksgarantie heeft u dan 5 jaar lang recht op professionele vlekkenservice om uw stoffen bekleding van de stoel te laten reinigen. Een gespecialiseerd bedrijf zorgt ervoor dat de vlekken worden verwijdert en u met een gerust hart gebruik kan maken van de stoel. Daarnaast krijgt u 5 jaar lang een onderhoudset opgestuurd waardoor uw stoel beschermd is tegen vlekken.

stoel-onderhoudset

Ons actuele aanbod stoffen én leren stoelen in gratis brochure

Gratis brochure aanvragen

Vond u deze blog interessant? Onze gratis brochure heeft ruim 40 pagina's vol inspiratie. Hier kunt u op uw gemak onze collectie stoelen bekijken.

Gratis brochure aanvragen

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u