9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Willeke Alberti

Verpleegkundige Laura verrast met een relaxstoel voor haar reuma

16 maart 2022

Velderhof en de Willeke Alberti Foundation zetten zich in voor bijzondere mensen die het echt verdienen. Iedere week verrassen ze iemand met een gezellig bezoekje van Willeke Alberti die ze een gratis prachtige relaxstoel op maat mag overhandigen. Door te schrijven naar de Willeke Alberti Foundation kunt u uw dierbare hiervoor aanmelden. Mantelzorgers, vrijwilligers of iemand die het vanwege de gezondheid goed kan gebruiken. We hebben de afgelopen weken al een heleboel mensen heel erg blij mogen maken met een relaxfauteuil en kunnen deze actie nu al een daverend succes noemen!

Comfortabele stoel hard nodig voor verpleegkundige cardiologie

Zoals iedere week zijn Willeke en -de inmiddels bij u welbekende Velderhof adviseur- Mathijs onderweg om de dertig jarige Laura uit Ede eens flink in het zonnetje te zetten. Zes trappen later komen Willeke en Mathijs aan op de verdieping van Laura. Willeke kleurt perfect met haar lichtblauwe mantel bij de gallerij. Toeval? 

 

Haar vriendin Caroline schrijft ons een prachtige brief over het ingrijpende verhaal van Laura. Ze schrijft: “Laura is verpleegkundige in hart en nieren. Heeft jaren met veel passie gewerkt op de afdeling cardiologie. Helaas is ze afgelopen jaren door ziekte geveld. Reuma, waardoor werken steeds moeilijker werd. Daardoor heeft ze later ook nog een burn-out gekregen. Ze heeft erg veel pijn in haar lijf. Door haar reuma kan ze nu niet meer werken. Dat heeft ook financiële gevolgen natuurlijk. Een goede stoel zou eigenlijk heel belangrijk zijn, maar de financiële middelen zijn ontoereikend. Ik gun haar van harte een goede en mooie stoel. Ze is het meer dan waard!” Ons hart is geraakt door dit verhaal en wij willen Laura dan ook ontzettend graag verrassen met een comfortabele stoel! 

De lente staat voor de deur en Willeke ook!

Willeke heeft tulpen uit Amsterdam meegebracht voor Laura en staat te popelen om haar te verrassen. Wanneer Willeke aanbelt doet de nietsvermoedende Laura open. Zoals wij later begrijpen wist ze wel dat haar vriendin ons had geschreven, maar niet dat ze had gewonnen!

Sinds een tijdje verlangt Laura naar een fijne stoel vertelt ze aan Willeke. Een stoel die haar pijnklachten door de reuma iets zouden moeten verlichten. “Een relaxstoel stond nog op mijn wensenlijstje” zegt ze. Helaas laat het budget dit niet toe en bleef het bij dromen. 

Laura neemt plaats op de stoel en Willeke vertelt enthousiast over de mogelijkheden. “Je kan lekker met de benen omhoog en de rugleuning kan ook naar achteren. “En als je de stoel daar neerzet -wijzend op een plekje in de woonkamer- dan kun je lekker TV kijken!” vervolgt ze. 

“Een relaxstoel stond nog op mijn wensenlijstje” 

- Laura

 

Laura mag haar eigen relaxstoel uitkiezen

“Oh dit is echt wel super hoor” zegt Laura lachend. De stoel past al behoorlijk goed. Maar Mathijs legt uit dat Velderhof een maatwerkbedrijf is en we daarom binnenkort nog een keer in alle rust langs zullen komen om de stoel helemaal naar wens te maken. Een mooie zachte stof in een warme kleur misschien? 

En terwijl Laura een beetje bekomt van de schrik vraagt Willeke of ze een cd-speler heeft. Willeke overhandigd haar daarna haar eigen luisterboek: Een Leven Als Een Lied. Met negen uur luisterplezier wat natuurlijk heerlijk is vanuit ‘de luie stoel’! Willeke biedt ook nog eens heel lief aan om deze voor haar te signeren.

Inmiddels heeft Laura haar eigen relaxstoel uitgezocht. Ze heeft gekozen voor de relaxstoel serchio. Dit vanwege de rechte rug en zijn stevige rugondersteuning. De rugleuning kan ook nog verzet worden door middel van de elektrische lendensteun. Een lendensteun vult de holte in de rug op en zorgt daardoor voor extra ondersteuning. Daarnaast heeft Laura ook gekozen voor een fijne verwarming in de stoel zodat haar spieren en gewrichten soepel blijven.

Hoe kijkt Laura terug op deze dag?

Na ons bezoekje hebben we vriendin Caroline gevraagd hoe Laura deze dag heeft ervaren. Ze vertelt: “Het was een mega verrassing! Laura heeft er heel erg van genoten, was totaal overdonderd. Ook dacht ze steeds; ‘Staat de stoel er nog wel of heb ik het gedroomd?’ Tegen Willeke willen we zeggen: “Wat heerlijk dat je mensen op deze manier blij maakt. En Wat geweldig dat je zo spontaan en hartelijk bent. Er is gelijk veiligheid als jij daar staat met een bloemetje en een gezellige babbel begint. Heerlijk. Nogmaals bedankt dat je alle trappen hebt willen lopen!”

Velderhof-in-Ede

Namens de Willeke Alberti Foundation en Velderhof: “Wij wensen Laura heel veel plezier van de fijne stoel! Lekker onderuit en genieten maar!”

Helaas is het niet meer mogelijk om iemand, die een speciaal plekje in u hart heeft, te nomineren voor een relaxstoel op maat cadeau. Wij hebben genoten van deze geweldige verrassingsbezoeken waarbij we veel mensen blij hebben kunnen maken. Hier stoppen wij zeker niet mee! We gaan dit op een andere manier voortzetten.

Willeke Alberti mag dit jaar weer fantastische optredens verzorgen bij diverse zorginstellingen en Velderhof levert ook hier weer een bijzondere bijdrage aan. Elk optreden verrassen we iemand die zich jarenlang belangeloos inzet voor het tehuis met een heerlijke relaxfauteuil. 

Wilt u hier meer over lezen? Ga dan naar de website van de Willeke Alberti Foundation.

 

Meer lezen over de collectie van Velderhof?

Vraag gratis onze brochure aan en laat u inspireren.

  • Altijd het actuele aanbod
  • De perfecte manier om u te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus 

 

Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u