9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Zitmoment met Willeke Alberti

Terugblik op alle feestelijke bezoekjes van Willeke Alberti - Deel 1

14 december 2022

Willeke Alberti en Velderhof stonden op de stoep! Velderhof en de Willeke Alberti Foundation
werken al enige tijd intensief samen om ouderen in het zonnetje te zetten en vereenzaming tegen te gaan. Aan de hand van ingezonden aanmeldingen werd ook nog eens wekelijks iemand verrast met een gratis relaxstoel op maat cadeau. En de winnaar of winnares was niet zomaar iemand, maar iemand die het echt verdiende. Een mantelzorger, een vrijwilliger of bijvoorbeeld iemand die zich inzet voor ouderen. Doordat we met deze speciale actie waren begonnen tijdens de pandemie was het niet mogelijk om optredens te doen. Dat weerhield ons er niet van om het initiële plan in een ander jasje te gieten en Willeke Alberti bij de mensen thuis te laten komen. En dat viel in de smaak kunnen wij u vertellen. Inmiddels kunnen we weer met groepen bij elkaar komen en treedt Willeke weer vrolijk op. Toch leek het ons leuk om kort terug te blikken op alle bijzondere bezoeken die wij samen met Willeke hebben gedaan. Kijkt u mee?


 

 

Seniorenstoel_Wil_Dordrecht-1

 

 

Willeke Alberti verrast vrijwilligster met gratis relaxstoel in Dordrecht

De eerste gelukkige winnares is de 85-jarige Wil in Dordrecht. Dochter Irene gunt haar moeder een fijne stoel omdat ze reuma en astma heeft. Ze geeft aan dat Wil, ondanks haar gezondheidsklachten, jarenlang gastvrouw is geweest in het Dordrechts museum. Ook was zij mantelzorger voor haar zieke man en staat zij voor iedereen klaar.


“Ik gun mijn moeder nu ook eens wat. Zo'n heerlijke stoel waarbij ze lekker haar benen omhoog kan leggen.”


- Dochter Irene

Wil mag plaatsnemen in de bruine leren relaxfauteuil en adviseur Mathijs laat mevrouw alles functies van de stoel zien. Hij legt uit dat het belangrijk is dat de voeten netjes over de voetklep vallen en ze goed rechtop kan zitten. Uiteraard kan de stoel ook in de relaxstand en kan Wil lekker ontspannen in de stoel.

 

Relaxstoel_Velderhof_Rotterdam-1

Vrijwilligster ontmoet Willeke Alberti en krijgt een relaxstoel cadeau


Deze keer bezocht Willeke de 82-jarige Elizabeth uit Rotterdam. Dochter Diana heeft haar genomineerd voor deze verrassing. Diana vertelt dat haar moeder zich al bijna 15 jaar inzet voor vereenzaamde ouderen in haar wijk en ze al 60 jaar vrijwilligerswerk doet. Diana zegt: “Zij is onze drijfveer en een grote inspiratiebron. Wat ons betreft verdient ze een heerlijke stoel om in te relaxen.” Voor Elizabeth is het bezoek van Willeke een grote verrassing en ze vertelt openhartig over haar jeugd en haar leven.


''Mijn moeder doet al 60 jaar vrijwilligerswerk. Zij is onze drijfveer en een grote inspiratiebron. Wat ons betreft verdient ze een heerlijke stoel om in te relaxen.”

- Dochter Diana


Als kind uit een gezin van 15 is Elizabeth het gewend om de handen uit de mouwen te steken en dat is ze altijd blijven doen. Dochter Diana vertelt trots dat haar moeder een lintje heeft gekregen voor haar werk. Deze koninklijke onderscheiding heeft ze na 60 jaar zo'n waardevolle bijdrage te hebben geleverd aan de samenleving ook meer dan verdiend. En met zo'n comfortabele stoel kan Elizabeth na haar vrijwilligerswerk lekker ontspannen! 

 

emotioneel-cadeau

Willeke Alberti en Velderhof geven comfortabele relaxfauteuil cadeau

Op een koude winterse dag bezoekt Willeke een mevrouw uit Haarlem. Zij is aangemeld door haar wijkverpleegkundige Aliette. Aliette gunt haar deze stoel omdat mevrouw veel pech heeft gehad, ze was onlangs gevallen en had een gebroken rib en wervels. Aliette: “In de revalidatiekliniek had mevrouw een sta-op stoel en dat beviel heel goed. Eenmaal thuis miste ze deze toch wel. Ze is een hele zelfstandige dame en is erg begaan met andere mensen, daarom gun ik haar dit enorm.“ Ook spreekt Aliette haar bewondering uit naar mevrouw. Ze benoemt dat mevrouw altijd positief blijft, ondanks dat ze het soms erg moeilijk heeft.


“Ze is een hele zelfstandige dame en is erg begaan met andere mensen, daarom gun ik haar dit enorm.“

- Wijkverpleegkundige Aliette


Mevrouw neemt plaats in relaxstoel Liri. Mevrouw gaat zitten -in de voor haar te grote stoel- en glimlacht: ”De koningin”. Willeke beaamt dat zij zich ook altijd als de koningin voelt wanneer zij in haar eigen Velderhof relaxstoel zit.

 

Een elektrisch verstelbare relaxfauteuil voor Rob uit Dordrecht


Deze keer was Willeke in Dordrecht om Rob te verrassen. Dochter Linda heeft haar vader hiervoor aangemeld omdat hij van jongs af aan vrijwilligerswerk heeft gedaan. Nu haar vader Parkinson heeft vindt ze dat hij een stoel verdiend waar hij goed in kan zitten en geholpen wordt bij het opstaan. “En hoe zit het?” vraagt dochter Linda nieuwsgierig wanneer meneer is gaan zitten in sta-op stoel Liri “Fantastisch” zegt Rob tevreden. Meneer geeft aan dat het voor hem belangrijk is dat de stoel leuningen heeft waar hij zich aan kan omtrekken, wanneer hij wil opstaan.


“De verrassing was in één woord geweldig. Zo mooi als je mensen blij kunt maken met iets onverwachts!”


- Dochter Linda

Enkele weken later hebben we dochter Linda gevraagd hoe ze het bezoek hebben ervaren. Ze reageert: “De verrassing was in één woord geweldig. Zo mooi als je mensen blij kunt maken met iets onverwachts! En dat was het bezoek van Willeke voor mijn ouders absoluut! De combinatie met de stoel van Velderhof maakte de verrassing natuurlijk helemaal compleet." We vernamen dat Rob zo tevreden was met leenstoel Liri, dat hij dit model uiteindelijk zelf ook heeft uitgekozen!

 

Willeke Alberti verrast fan met bezoekje én een gratis relaxfauteuil

Vandaag gaat Willeke op bezoek bij Fred. Fred en zijn vrouw zijn al jaren fan van Willeke en daarom aangemeld door dochter Judith. Ze schrijft een prachtige brief waarin ze vertelt waarom ze haar vader een bezoekje van Willeke en een stoel gunt. Judith: Hij is net het ziekenhuis uit en blijft een optimist. Maar omdat het qua gezondheid soms zo wisselend is, was hij er zelf niet aan toegekomen om een relaxstoel te bestellen. Hij had de brochure al in huis en had zelfs al een afspraak gemaakt, nadat hij de reclame van Velderhof met Willeke had gezien.”

Met een heerlijke verse appeltaart en de prachtige relaxstoel Endine lopen Willeke en Mathijs van Velderhof richting het huis van Fred. “Hallo Fred” zegt Willeke enthousiast en ze wordt met open armen ontvangen.

Dat Willeke Alberti op bezoek kwam en dan ook nog met zo’n fantastische Velderhof stoel was toch echt een soort van droom voor ze.”


- Dochter Judith

Enkele weken later vroegen we Judith hoe haar ouders terugkijken op het bezoek. Ze vertelt: “Ze raken er niet over uit gesproken en zijn er nog zo vol van. Hij zit de hele dag in zijn nieuwe luxe Velderhof stoel en vind hem prachtig, en is supertrots! De foto van Willeke met mijn vader in zijn nieuwe stoel staat al ingelijst in de kamer. Willeke wat doet u dit fantastisch en wat een heerlijk warm persoon bent u. En een luxe om een prachtige Velderhof stoel te mogen krijgen, nogmaals dank jullie wel!''

 

Willeke-Alberti-samenwerking-Velderhof

 

Willeke Alberti verrast Richard uit Nieuw-Vennep met een relaxstoel


Deze keer is Willeke in Nieuw Vennep om Richard en Sylvia te bezoeken. De 85-jarige Richard is aangemeld door zijn vrouw. Ze geeft in haar brief aan dat haar echtgenoot 2 jaar geleden een herseninfarct heeft gehad. Ze zegt: “Hij kan wel een lekkere stoel gebruiken om ‘s middags een dutje in te doen.” Enthousiast opent meneer de deur en even later neemt meneer plaats in relaxfauteuil Liri. Mathijs laat zien hoe de relaxfuncties van de stoel werken. Hij vertelt: “De stoel kan ook nog omhoog, om het wat makkelijker te maken om op te staan. U kan met de benen omhoog. Nu gaan we lekker relaxen.”


“Richard was echt verrast! Hij had het echt niet verwacht. Hij vindt de stoel geweldig en je ziet hem genieten.”

- Vrouw Sylvia

 

De verrassing is in de smaak gevallen geeft Sylvia aan. “Richard was echt verrast! Hij had het echt niet verwacht. Hij vindt de stoel geweldig en je ziet hem genieten. Willeke was heel aardig en lief. We willen haar bedanken dat ze de tijd heeft genomen om ons te bezoeken” schrijft ze ons enkele weken later.

 

We kijken met veel plezier terug op de verrassingsbezoekjes die we samen met Willeke hebben mogen maken. Deze blog is slechts een deel van de bezoeken die we hebben gedaan en we zullen snel vervolgen met het tweede deel van deze compilatie. Op dit moment zijn de optredens van Willeke in volle gang. We schreven hier ook een leuke blog over. 

 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u