9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Willeke Alberti Harskamp

Willeke Alberti op bezoek bij Flegon van de ‘klusbus’ in Harskamp!

9 maart 2022

Iemand die altijd voor u klaar staat, mag ook wel eens lekker zitten! Dat dachten Velderhof en de Willeke Alberti Foundation toen zij de handen ineen hadden geslagen. En vervolgens een oproep plaatsten op de website met de vraag of u iemand kent die u in het zonnetje wil zetten. Daarop volgden talloze enthousiaste reacties van lieve mensen die vonden dat hun naasten dat verdiend hadden. En nu verrassen wij iedere week een bijzonder iemand met een gezellig bezoekje van Willeke en een prachtige gratis relaxstoel.

Er zijn voor een ander

Willeke en Velderhof adviseur Mathijs zijn aangekomen in Harskamp. Door de harde wind zijn de -altijd zo perfect gekapte- haren van Willeke iets verwaait. Maar dat hindert niet, want er staat weer een fantastisch leuke dag voor de boeg.

Deze keer gaan we op bezoek bij Flegon en zijn vrouw Myrna. Flegon is aangemeld door hun gezamelijke vriendin Cindy. Cindy en Flegon hebben elkaar tien jaar geleden leren kennen bij een hardloopwedstrijd en vanaf dat moment is er een bijzondere vriendschap ontstaan. Flegon en zijn vrouw Myrna zijn er in moeilijke tijden geweest voor Cindy. 

Zo vertelt Cindy in haar brief dat Flegon zich al jaren inzet voor anderen. ‘Hij heeft samen met zijn broer en zus jaren voor zijn (dementerende) moeder gezorgd. Nadat hij mocht stoppen met werken, heeft hij jaren in het jeugdwerk gezeten. Helpt hij op een school tijdens examens en begeleidt (probleem) jongeren met werk.’

 

Flegon kweekt liever geraniums dan dat hij erachter zit

Wanneer Willeke en Mathijs binnen zijn gekomen in het kleurrijke stulpje van Flegon en zijn vrouw vertelt Cindy waarom ze hem heeft aangemeld. “Hij heeft sinds hij met pensioen is een bus, we noemen het de klusbus.” Flegon begint te lachen en beaamd dit. “Met die bus rijdt hij bij iedereen langs en doet hij klusjes. Hij is nu ook bij mij in huis aan het klussen.” Flegon bevestigd dit en geeft aan dat hij moeilijk kan stilzitten. “Ik kan altijd nog achter de geraniums zitten” en gebaart naar buiten, wijzend naar zijn tuin. “Maar ik kweek ze liever” lacht hij. 

Even lekker met de benen omhoog

Na al dat harde werken voor anderen is het tijd om te ontspannen. Flegon mag relaxfauteuil Endine uitproberen totdat zijn eigen op maat gemaakte stoel is geleverd. Mathijs demonstreert de relaxstand en Flegon geniet zichtbaar van de stoel. “Dit was de laatste keer dat ik heb gekookt” grapt hij naar zijn vrouw. Dat begrijpen we heel goed Flegon!

Uiteindelijk was Flegon zo tevreden over deze stoel dat hij ook heeft gekozen voor de Endine. Dit vanwege de fijne rug die deze stoel heeft en het klassieke uiterlijk met de oren aan de stoel. Er is gekozen voor een mooie velours stof, die goed te onderhouden is. Dit is erg belangrijk vanwege de honden. De stoel is uitgevoerd met een accu zodat er niet constant een snoer door de kamer loopt. Dat klinkt als een prachtige combinatie Flegon! 

Lees ook: alles wat u moet weten over een relaxstoel met accu.

Genoten van een mooie dag 

Na het bezoekje hebben we nog even gepeild bij Cindy hoe ze de dag hebben ervaren. Ze vertelt: “Wij hebben van de dag genoten, het was echt even een dagje weg. Wij vonden het een mooie en bijzondere ervaring. Flegon is super blij met de stoel, hij bleef herhalen hoe lief en bijzonder hij het vond en dat de stoel echt super zit. Flegon doet en heeft al veel voor mij gedaan, ook zijn vrouw Myrna, het zijn kostbare vrienden. Zo kon ik iets terug doen, wat ik niet verwacht had. Tegen Willeke en de rest van het team zou ik willen zeggen nogmaals super bedankt.”

Flegon in zijn Relaxstoel Endine

Namens de Willeke Alberti Foundation en Velderhof: “Harskamp treft het maar met zo’n manusje van alles in het dorp! U heeft het echt verdient en we wensen u heel veel plezier van de stoel!”

Helaas is het niet meer mogelijk om iemand, die een speciaal plekje in u hart heeft, te nomineren voor een relaxstoel op maat cadeau. Wij hebben genoten van deze geweldige verrassingsbezoeken waarbij we veel mensen blij hebben kunnen maken. Hier stoppen wij zeker niet mee! We gaan dit op een andere manier voortzetten.

Willeke Alberti mag dit jaar weer fantastische optredens verzorgen bij diverse zorginstellingen en Velderhof levert ook hier weer een bijzondere bijdrage aan. Elk optreden verrassen we iemand die zich jarenlang belangeloos inzet voor het tehuis met een heerlijke relaxfauteuil. 

Wilt u hier meer over lezen? Ga dan naar de website van de Willeke Alberti Foundation.

 

Meer lezen over de collectie van Velderhof?

Vraag gratis onze brochure aan en laat u inspireren.

  • Altijd het actuele aanbod
  • De perfecte manier om u te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus 

 

Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u