9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel op maat

Relaxstoel met accu, alles wat u moet weten

24 juni 2021
Man in relaxstoel

Als u kiest voor een elektrisch relaxstoel, heeft de fauteuil uiteraard stroom nodig om überhaupt versteld te kunnen worden. Dit kan door middel van een snoer met stroomvoorziening of doormiddel van een accu. Een fauteuil op accu geeft het voordeel dat u geen snoeren door de woonkamer heeft liggen. Ook kunt u de relaxfauteuil opladen waar u wilt en kunt u de relaxstoel met accu plaatsen in de woonkamer zonder rekening te hoeven houden met een dichtstbijzijnde stopcontact.

Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen:


Wat voor type accu gebruikt Velderhof?

Wij maken bij Velderhof gebruik van een Lithium Ion type accu. De accu heeft 44 WattUur capaciteit. Dit houdt in dat de accu gedurende 1 uur een lamp zou kunnen laten branden van 44 Watt.


Wat is de levensduur van de accu?

Dit is lastig aan te geven. Dit hangt ervan af hoe u de accu van de relaxstoel gebruikt. U kunt onze accu vergelijken met de accu van een elektrische fiets. Een accu is een slijtagedeel en zal na een paar jaar minder capaciteit hebben vergeleken met een nieuwe accu.


Hoe de accu opladen?

Wanneer de accu van de relaxstoel gaat piepen, moet de accu opgeladen worden. Breng altijd eerst de stekker van de lader in het oplaadpunt van de stoel en vervolgens in het stopcontact. Wanneer het lampje op de lader groen aan geeft, is de accu volledig opgeladen. Wanneer de accu in de fauteuil volledig is opgeladen adviseren wij altijd de lader uit het stopcontact te halen en de stekker uit het oplaadpunt van de stoel. Als uw stoel is voorzien van tiptoetsen dan zullen deze toetsen groen oplichten bij voldoende accucapaciteit. Bij een accucapaciteit onder ca. 20% zullen de tiptoetsen rood oplichten als teken om opgeladen te moeten worden.


Hoe vaak moet de accu opgeladen worden?

Afhankelijk van het gebruik van de stoel zal de stoel onder normale omstandigheden minimaal 1 week kunnen functioneren op een volle accu voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen. U hoeft niet te wachten tot de accu piept.


Belangrijke tip

Wanneer de accu piept en bijna leeg is, adviseren wij om de accu op te laden om diep-ontladen van de accu te voorkomen. Diep-ontladen kan ervoor zorgen dat de accu helemaal defect raakt. De accu zal dan in zijn geheel vervangen moeten worden. Lees hierover meer onder het kopje garantie.


Accu relaxstoel vervangen

Een defecte of niet goed werkende accu kan niet gerepareerd worden. De accu van een relaxstoel moet dus altijd vervangen worden door een nieuwe accu.


Garantie

U heeft 2 jaar garantie op uw accu. Wij kunnen alleen uw accu vervangen vanwege een constructie fout. Uiteraard is het belangrijk dat u de accu correct en juist gebruikt en behandeld. De accu is uitgesloten van onze service door bijvoorbeeld:

  • Meubelen die oneigenlijk gebruikt zijn, zoals bij schuld/opzet en geweld
  • Opladen met een onjuiste oplader
  • Diepontlading omdat u bijvoorbeeld een langere tijd niet thuis bent geweest en de lege
  • Accu gedurende die tijd niet heeft opgeladen
  • Als de accu verkeerd is gebruikt
  • Wanneer de accu geleidelijk aan normaal versleten is.


Accu in combinatie met verwarming en/of massage

Heeft u gekozen voor extra luxeopties, zoals een verwarming of massage in uw relaxstoel? Deze opties kunnen niet op de accu. Dan heeft uw fauteuil een apart oplaadpunt dat verbonden is met een stopcontact bij gebruik van verwarming of massage.


Mocht u meer vragen hebben over de accu, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen op: 0499 729 366.

Wilt u niet langer wachten op comfortabel zitten?

Vraag hier gratis onze brochure aan.

  • Inspirerende brochure met het actuele aanbod
  • De perfecte manier om vanuit huis te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus 

 

Gratis brochure aanvragen

 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u