9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel op maat

Dit is belangrijk om te weten over een relaxstoel bij rugklachten

20 maart 2023
Stoel_rugpijn_rugklachten

Rugklachten kunnen het dagelijks leven flink belemmeren. Vaak wordt geadviseerd om, ondanks de pijn, goed te blijven bewegen. Maar wist u dat goed zitten ook een belangrijk onderdeel is om uw rug gezond te houden?  Bent u op zoek naar een relaxstoel bij rugklachten? Dan zult u vast merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Waar moet een goede stoel aan voldoen? Wij geven tips zodat u weet waar u op kunt letten bij uw zoektocht naar de juiste stoel.

Henk_in_Varese_relaxstoel

Belangrijke aspecten waar een goede relaxstoel aan moet voldoen


Wanneer u rugklachten ervaart is het verstandig om te kijken naar een fauteuil die helpt bij rugklachten. Een aantal zaken zijn daarin belangrijk, wij zetten ze voor u op een rijtje. Een goede stoel bij rugklachten:

  • Is op maat gemaakt
  • Biedt voldoende ondersteuning
  • Heeft een rechte rugleuning in een hoek van 90 graden
  • Bevat een hoge rugleuning 
  • Voelt stevig en comfortabel 
  • Heeft een verstelbare lendensteun

 

Wilt u de relaxstoelen gratis thuis uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van de thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk testen hoe de stoel zit en direct zien hoe de relaxstoel in uw woonkamer staat. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

 

Waarom een goede zithouding in uw relaxstoel helpt bij rugklachten

Wanneer u tijdens het zitten zorgt voor een uitgeruste rug, heeft u een betere basis om overdag meer te kunnen bewegen. En meer bewegen is op zijn beurt weer goed voor ons hele lichaam.  Wat is een goede zithouding? Een goede zithouding bevat een rechte rug (geen ingezakte of bolle rug). Verder zit u goed tegen de stoelleuning aangeschoven en heeft u ontspannen schouders. Zowel rug als ellebogen zijn ondersteund zodat de rugspieren kunnen ontspannen. Relaxstoel Maggiore is een stoel die we vaak aanbevelen voor mensen die rugklachten ervaren. 

 

woonkamer_relaxbank_grijs

Zorg voor extra ondersteuning in uw onderrug met een lendensteun


Als u rugklachten heeft of wilt voorkomen dan is een relaxstoel met verstelbare lendensteun onmisbaar. Een verstelbare lendensteun geeft optimale ondersteuning aan uw onderrug. Het is een geïntegreerd kussen in de leuning dat u zelf boller kunt maken. Op deze manier wordt de holle ruimte in uw rug als het ware opgevuld en kunnen de spieren eromheen zich ontspannen. 

 

blog_content_stoelvdmaand_varese_detail_6-1

 

Relaxstoel met massage en verwarming voor verlichting van rugklachten

Vaak wordt aangeraden om een warmtegel of warme kruik op het pijnlijke deel van uw rug te plaatsen. Warmte verbetert de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat verkrampte spieren en gewrichten soepel worden. Om uw spieren te laten ontspannen zou u kunnen kiezen voor een relaxstoel met verwarming. Zo kunt u met een druk op de knop hetzelfde comfort als van een warmte kruik ervaren. Daarnaast kan het zeer aangenaam zijn om de spieren eens goed los te maken. Door middel van de massagefunctie in uw elektrisch relaxstoel kunt u genieten van een masseur aan huis! Geniet van de plaatselijke warmte en de massage van uw nieuwe stoel. U zult merken dat dit uw klachten zal verlichten en u niet meer zonder wilt! 

 

Wilt u onze relaxstoelen graag in de winkel bekijken?

Bent u benieuwd naar de relaxstoelen van Velderhof? Maak dan een winkel afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe stoel. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u