9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
relaxstoel

Dit zijn de meest geschikte sta-op stoelen voor lange mensen

10 juli 2024

We staan er in Nederland om bekend dat we de langste bevolking ter wereld zijn. Een gemiddelde man in Nederland is 184 cm en een vrouw 170 cm. Bent u nog langer dan dat? Dan is het extra belangrijk dat wanneer u zit, u een juiste zithouding heeft. Een goede zithouding helpt u namelijk klachten te voorkomen. Een passende sta-op stoel voor lange mensen die uw lichaam op de juiste punten ondersteunt. Wij vertellen u graag waar u op moet letten.

Belangrijke aandachtspunten bij een stoel voor een lange mensen

Zeker voor lange mensen is een goede zithouding essentieel voor de gezondheid. Veel lichamelijke klachten worden namelijk veroorzaakt door een verkeerde zithouding. Een te kleine stoel kan uw gewrichten belasten en uw mobiliteit verslechteren. Bij het aanschaffen van een sta-op stoel dient u, als u lang bent, rekening te houden met een aantal factoren. Dit zijn de belangrijkste vier:

1. De juiste zithoogte
De stoel dient een hoge zithoogte te hebben zodat uw benen mooi in een hoek van 90 graden staan en uw voeten plat op de grond. Dit zit niet alleen prettig, maar zorgt er ook voor dat u gemakkelijk kunt opstaan.

2. Een lange rugleuning
De rugleuning van een sta-op stoel moet hoog genoeg zijn, zodat uw rug, schouders en nek goed ondersteund worden.

3. De juiste zitdiepte
Een langere zitdiepte is belangrijk om voldoende ondersteuning te geven aan de bovenbenen. Maar let op: de zitdiepte mag daarentegen niet té diep zijn, anders worden uw benen afgekneld. Ook zakt u dan onderuit.

4. Een passende armhoogte
De onderarmen dienen goed ondersteund te worden door armleuningen. Dit ontlast de schouders en daardoor ook de nekwervelkolom. Uw schouders moeten ontspannen als uw armen op de armleuningen rusten.


Maatwerkstoel

Extra functies die ook prettig zijn bij een stoel voor lange mensen zijn bijvoorbeeld een lendepomp die extra ondersteuning geeft in de rug, een nekkussen, een accu, een draaivoet en een extra lange voetklep. Stuk voor stuk opties bij een sta-op stoel die voor extra comfort zorgen. 

Sta-op stoelen voor lange mensen: Endine en Maggiore

Bij Velderhof hebben we twee sta-op stoelen in onze collectie die zeer geschikt zijn voor lange mensen: sta-op stoel Endine en sta-op stoel Maggiore. Het zijn tijdloze stoelen die in ieder interieur passen. De Endine heeft elegante lijnen en prachtige details, terwijl er bij de sta-op stoel Maggiore als mooi detail een bies verwerkt is in de bekleding.

image002-4

Beide stoelen zijn verkrijgbaar in een XXL en XXXL model. Bij deze grote modellen is écht alles een stuk groter: de breedte van de stoel, de hoogte, de diepte, de zithoogte, de zitdiepte, de zitbreedte, de lengte van de voetensteun en de armleggerhoogte. Aan alles is gedacht, zodat ook lange mensen écht lekker kunnen zitten.

Bent u lang, maar niet extreem lang? Dan zou in onze collectie sta-op stoel Bologna, Serchio, Orba en Mella ook zeker geschikt voor u kunnen zijn.

image003-4

 

Maatwerk van Velderhof

Wij geloven in maatwerk en daarom bieden we een ruime collectie sta-op stoelen aan die ontworpen zijn om aan de persoonlijke wensen en behoeften van iedere klant te voldoen. Of het nu gaat om de mate van ondersteuning of de zitdiepte; we streven ernaar om u de perfecte sta-op stoel te bieden. Door te investeren in een grote stoel die voor u op maat gemaakt is, kunt u genieten van een optimale zithouding en comfort.

De stoel wordt volledig op uw lichaam afgesteld aan de hand van 21 meetpunten. Dit resulteert in een goede sta-op stoel die uw lichaam op de juiste manier ondersteunt. Middels een thuisdemonstratie kunt u de sta-op stoelen eenvoudig ervaren en direct zien hoe de stoel in uw woonkamer staat. Bezoekt u liever één van onze winkels? Dan heten we u natuurlijk ook van harte welkom.

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u