9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
relaxstoel

De beste senioren meubels voor comfortabel zitten

Zijn uw meubels toe aan vervanging? Voor iedereen, maar vooral voor senioren is het belangrijk dat meubels ergonomisch ontworpen zijn, zodat u een gezonde houding heeft en uw lichaam op de juiste manier ondersteund wordt. Wat zijn de beste senioren meubels en waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe stoel of bank? We delen graag 4 waardevolle tips met u.

1. Een senioren meubel voor een goede zithoogte en zitdiepte

We vergeten soms hoe belangrijk het is om goed te zitten. Goed zitten is namelijk niet alleen een kwestie van comfort, maar ook van gezondheid en welzijn. Heeft u soms last van rugpijn of van uw nek? Dat komt vaak door een slechte lichaamshouding. 

Dankzij een goede zithouding zorgt u ervoor dat uw ruggengraat uitgelijnd en gebalanceerd is, waardoor deze niet op de verkeerde manier belast wordt. Voor een goede zithouding raken uw voeten de grond en moet u een platte hand kunnen schuiven tussen de zitting en uw knieholte. Ook is het belangrijk dat uw lichaam goed aansluit op het onderste gedeelte van de rugleuning. Een te diepe zitting veroorzaakt dat u onderuit zakt en een bolle rug krijgt. Bij het aanschaffen van een senioren meubel is het belangrijk om hier goed op te letten. Onze zitadviseurs zijn gespecialiseerd in de wereld van de ergonomie en helpen u aan uw ideale stoel.


Zonder titel (2048 x 1300 px)-5

2. Het belang van de juiste hoogte van de armleuning

Wat vaak onderschat wordt, is de hoogte van de armleuning van een senioren meubel. De hoogte van de armleuning is namelijk van groot belang voor een gezonde zithouding. Wanneer u goed zit, zijn de ellebogen 90 graden gebogen en rusten uw onderarmen op de armleuning. Als de armleuning te hoog is, trekt u automatisch uw schouders op waardoor u last krijgt van uw schouders en nek. Als de armleggers te laag zijn, zakt u onderuit en belast u uw rug. Dus voor een gezonde zit is een stoel op maat van belang.

1. hoogte_meten_relaxstoel


Altijd het actuele aanbod in onze gratis brochure

Altijd op de hoogte van onze complete aanbod relaxstoelen, sta-op stoelen en relaxbanken? Onze gratis brochure heeft ruim 40 pagina's vol inspiratie. Hier kunt u op uw gemak onze collectie senioren meubelen bekijken.

Vraag vrijblijvend en gratis onze brochure aan.
Op werkdagen voor 15:00 uur aangevraagd = de volgende dag al in huis!

 

3. Maak het uzelf zo comfortabel mogelijk

Gunt u uzelf een relaxmoment? Maak er dan een écht relaxmoment van met de benen omhoog en de rug naar achter. Met de relax- en comfortfuncties zoals elektrische verstelbare voetensteun en rugleuning, een lendepomp voor extra ondersteuning in uw rug of een topswing voor extra ondersteuning van uw nek komt uw lichaam helemaal tot rust. En ook de sta-op functie kan een fijne toevoeging zijn aan een senioren meubel. Naarmate men ouder wordt, kan het moeilijker worden om vanuit een zittende positie op te staan. Een sta-op functie biedt dan de nodige ondersteuning. Zo komt u zonder problemen de stoel uit!

 

blog_content_stoelvdmaand_Mella 2-1

 

4. Altijd passend in uw interieur

Het is het allerbelangrijkst dat een relaxstoel of bank comfortabel zit. Maar natuurlijk begrijpen we bij Velderhof dat het oog wat wil. Daarom hebben wij een brede collectie senioren meubelen, zodat een relaxstoel of bank altijd bij de rest van uw interieur past. Van moderne fauteuils tot klassieke sta-op stoelen. Leverbaar in verschillende stof- en leersoorten en talloze kleuren. Dus weet dat u bij ons geen concessies hoeft te doen!

6.-bank_Enza_Relaxstoel_Varese

 

Bij Velderhof ontvangt u altijd advies op maat

Onze adviseurs brengen graag samen met u uw wensen in kaart. Onze zitconsultent geeft u deskundig advies en kijkt met u welke betaalbare relaxstoel het beste past bij uw wensen en uw lichaam. U kunt altijd vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken bij u thuis of in een winkel bij u in de buurt.

 

Ook interessant voor u