9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Ontdek welk zittype u bent

Ontspannen, actief of gezellig zitten, welk zittype bent u?

8 juli 2022
welk zittype bent u?

Goed zitten betekent voor iedereen iets anders. Natuurlijk willen we allemaal comfortabel zitten en terwijl we dat doen de juiste ondersteuning ervaren. Maar lekker zitten wordt niet alleen bepaald door hoe we het daadwerkelijke zitten ervaren, het wordt ook bepaalt door het feit of we in de stoel kunnen doen wat we willen doen. Wellicht heeft u hobby's die u graag wilt uitvoeren vanuit uw relaxstoel. In deze blog hebben we het over de verschillende zittypes en welke relax opties daarin echt een aanrader zijn. Er zijn drie zittypes waar we graag wat verder op ingaan.

 

Het actieve zittype

U bent graag bezig, lekker vanuit de relaxstoel. Handwerken, lezen of puzzelen. Of misschien zit u graag op de tablet of laptop. Dit zijn allemaal bezigheden die u het beste kunt doen vanuit een actieve zit, dat wil zeggen rechtop. Het kan prettig zijn om de benen omhoog te hebben liggen, zodat deze lekker tot rust kunnen komen. Wij raden u dan ook zeker aan om voor een verstelbare voetensteun te kiezen.  Daarnaast is het prettig om een verstelbare hoofdsteun toe te voegen. Zodat uw hoofd en nek goed worden ondersteund en u geen klachten krijgt bij het langdurig zitten in dezelfde houding. Stoelen zoals de Magiorre en de Varese lenen zich hier uitstekend voor. Voor u het weet is de trui klaar of het boek alweer uit, heerlijk!

Het ontspannen zittype

U houdt ervan om fijn vanuit ‘de luie stoel’ te ontspannen. TV kijken of muziek luisteren met uiteraard de rugleuning naar achteren en de benen omhoog. Als u zich hierin herkent behoort u tot het ontspannen zittype. Misschien doet u na het eten graag zelfs even een dutje. Met een fijne relaxstoel hoeft u daarvoor niet meer helemaal de trap omhoog te lopen om uw bed op te zoeken, dat kan prima in de relaxfauteuil. Een relaxstoel met verstelbare rug- en voetensteun zijn natuurlijk ideaal. Maar wat dacht u van de wellness-functie? Met één druk op de knop kunt u ervoor kiezen om een massage te krijgen en kan de stoel zelfs worden verwarmd. Dat is pas ultiem ontspannen. Relaxfauteuils zoals de Tirso en Zena kunnen we aanbevelen als het gaat om een unieke zitbeleving. Deze stoelen zitten zo lekker dat u nooit meer anders wil!

Ontspannen-zitten

Wilt u onze relaxstoelen op maat thuis uitproberen?

Dat kan heel gemakkelijk met onze thuisdemonstratie service! Zo kunt u gratis en vrijblijvend de relaxstoel naar keuze thuis uitproberen. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

Het gezellige zittype

Gezellig kletsen met de visite of uren aan de telefoon hangen met uw familie of vrienden. Herkenbaar? Dan bent u het gezellige zittype. Onmisbaar voor uw stoel is een draaibare voet. Zo krijgt u alles mee van wat er om u heen gebeurt. Tijdens een fijn telefoongesprek naar buiten kijken, of u draait de stoel bij om richting de woonkamer te keren. De Liri zou een ideale stoel voor u kunnen zijn. Deze draaifauteuil kan 360 graden draaien zodat u niks hoeft te missen. En wanneer u graag gasten ontvangt zou u ook nog kunnen denken aan de Willeke set, deze biedt genoeg zitplek voor iedereen. Een prachtige set die u woonkamer helemaal compleet maakt! 

Zittype-blog

Ons actuele aanbod relaxstoelen in gratis brochure

Weet u inmiddels welk zittype u bent? Vraag dan hier onze gratis brochure aan. Deze bevat ruim 40 pagina's vol inspiratie. Hier kunt u op uw gemak onze collectie stoelen bekijken.

Gratis brochure aanvragen


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 
Ook interessant voor u