9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
draaifauteuil of relaxstoel

Het verschil tussen een draaifauteuil, relaxstoel of sta-op stoel?

9 mei 2022
draaifauteuil kopen

Een relaxstoel of een draaifauteuil wat is dat eigenlijk precies? En welke verschillen bestaan er tussen een relaxstoel en een seniorenstoel? Kan een sta- op stoel nog meer dan alleen ondersteuning bieden bij het opstaan? Op al deze vragen en nog meer gaan wij antwoord geven in deze blog, lees dus maar gauw verder!

Wat is het verschil tussen een relaxstoel en een seniorenstoel?

Daar kunnen wij erg kort over zijn, want er is namelijk geen verschil. Een relaxstoel of een seniorenstoel zijn gewoon twee verschillende benamingen voor dezelfde stoel. Bij een seniorenstoel denken we aan een fijne stoel voorzien van alle gemakken. Denk aan de mogelijkheid om de leuning naar achteren te kantelen en om bijvoorbeeld de voeten omhoog te kunnen plaatsen. Natuurlijk hoeft u geen senior te zijn om te kunnen genieten van het comfort van een relaxfauteuil. We willen allemaal na een lange dag lekker onderuit kunnen zitten in een fijne stoel, toch?

En wat is dan een draaifauteuil? 

Een draaifauteuil is simpelweg een stoel die kan draaien, dat kan een bijzetstoel zijn -dat is een stoel zonder relaxfuncties, of een relaxfauteuil. Het is maar net welke soort stoel u kiest en welk type onderstel daarbij gekozen kan worden. Met een draaifauteuil kunt u vaak 360 graden rond. Dat is erg handig wanneer u van verschillende dingen in de ruimte gebruik wilt maken. Zo hoeft u niks te missen van wat er om u heen gebeurt, zonder dat u hoeft te schuiven met de stoel.

Wat kan ik met een sta-op stoel? 

Een elektrische sta-op stoel wordt dan wel een sta-op stoel genoemd, maar eigenlijk is dit ook gewoon een relaxstoel, alleen dan uitgevoerd met de sta-op functie. U kunt uw relaxstoel dus aanvullen met de mogelijkheid om ondersteuning te bieden bij het plaatsnemen en opstaan uit de stoel. Dit kan heel handig met een druk op de knop. Door middel van toetsen aan de zijkant van de stoel of met een afstandsbediening, wat u het prettigst vindt. 

180628-tirso-staop-trentino-4009rood-schijf-chroom-heer-43751

Waar de andere relaxfuncties soms handmatig verstelbaar kunnen zijn -denk aan een voetenklep of neksteun, is een sta-op functie altijd elektrisch. Dat kan door middel van een accu, waarbij de stoel snoerloos is, of middels een vaste bedrading. Het voordeel van een accu is dat er geen snoer door de kamer loopt, waardoor de kans op vallen wordt verkleind. Het voordeel van een vast snoer is de prijs. Het is voordeliger dan een accu. Wanneer u de stoel dichtbij een stopcontact plaatst kunnen we dit aanraden, want dat scheelt dan toch weer in de portemonnee.

Lees ook: Relaxstoel met accu, alles wat u moet weten  

De vele opties van een relaxfauteuil

Zoals u kon lezen kan er een heleboel met een relaxfauteuil. Zie het als het bestellen van een vers belegd broodje. Daarmee kan u bijvoorbeeld kiezen tussen het soort broodje, bruin of wit, welk beleg u wilt en of u nog wat zout, peper of een sausje wilt. Dat is nogal kort door de bocht, maar zo werkt een stoel op maat ook een klein beetje.

Maatwerk fauteuil

U kunt kiezen welk model stoel u wilt. Vervolgens kunt u de relaxopties toevoegen. Denk aan een verstelbaar neksteun, een voetenklep, verwarming, noem maar op. Op deze pagina kunt u lezen welke opties er allemaal zijn. Na de relaxopties te hebben gekozen kunt u nog de kleur en materiaalkeuze bepalen. Ook kunt u ervoor kiezen of u de opties elektrisch of handmatig wilt bedienen. Tot slot kiest u bij de elektrische bediening of dit via toetsen aan de zijkant van de leuning moet zijn of voor een afstandsbediening.

Mocht u vragen hebben over de opties en mogelijkheden, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen op: 0499 729 366.

 

Wilt u niet langer wachten op comfortabel zitten?

Vraag hier gratis onze brochure aan.

  • Inspirerende brochure met het actuele aanbod
  • De perfecte manier om vanuit huis te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus 

 

Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

Ook interessant voor u