9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
Senioren stoelen collectie van Velderhof

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is een goede seniorenstoel voor ouderen?

 

Hier vindt u inspiratie & advies.

Merkt u dat opstaan steeds uitdagender wordt? Ervaar met een seniorenstoel die u helpt bij het opstaan hoe prettig het is als de stoel met u meebeweegt. Met een seniorenstoel op maat, die dus volledig op uw wensen en voorkeuren is afgestemd, weet u zeker dat u vanaf nu veilig kunt opstaan. En niet alleen gaat het opstaan voortaan gemakkelijker, de ergonomische stoel voor ouderen zit ook nog eens ontzettend comfortabel. Zodat u lekker kunt relaxen en genieten. Om uw zoektocht naar een nieuwe sta op stoel nét zo ontspannen te maken bieden wij bij Velderhof altijd de beste service!

 


Wat wilt u precies weten?


Waarom zou u kiezen voor een
senioren sta op stoel? 

Een senioren sta op stoel kunt u om diverse redenen aanschaffen. Wellicht heeft u behoefte aan extra ondersteuning tijdens het opstaan of koopt u de stoel met oog op de toekomst. Bij het ouder worden neemt doorgaans de mobiliteit af, het wordt moeilijker om de balans te bewaren en opstaan kost meer kracht. Of misschien heeft u onlangs bijvoorbeeld een (heup) operatie ondergaan en merkt u dat het opstaan uit de stoel niet meer soepel gaat? Dan kan dat extra zetje in de rug van de elektrische stoel voor ouderen uw leven een stuk makkelijker maken. 

Bekijk de video
Mariane-over-haar-sta-op-stoel

Waarom Marianne heeft gekozen voor een sta op stoel

Marianne uit Arnhem kocht onlangs een mooie seniorenstoel. We gingen bij haar langs om te vragen hoe ze het aankoopproces heeft ervaren en natuurlijk om te horen hoe de nieuwe stoel haar bevalt. Luister naar het verhaal van Marianne. Zij vertelt u waarom ze heeft gekozen voor een sta op stoel.

Gratis brochure

Vraag onze gratis brochure aan!

Op uw gemak onze collectie bekijken? Dat kan! Ontvang geheel kosteloos onze inspirerende brochure via de post. Klik op de knop hieronder.

Brochure aanvragen

Hoe werkt een thuisadvies voor een
sta op stoel voor ouderen?

De adviseur komt bij u aan huis voor een thuisdemonstratie, advies en uitleg over de ergonomische stoelen voor ouderen. Op deze manier kunt u de stoel in uw eigen omgeving testen en zien hoe het staat in uw woonkamer. Uiteraard is het thuisadvies gratis en vrijblijvend. Probeer de stoelen zelf uit en maak nu een afspraak!

 
Sta-op-senioren-stoel-beste-stoel-voor-ouderen

 

 

 

 

 

Velderhof heeft werkelijk een uitstekende service. En nog belangrijker, ik heb nu echt een fantastische stoel om op te zitten!

- MARIANNE UIT ARNHEM

 

 

Bekijk de video
Thuisdemonstratie-velderhof

Klant Marianne vertelt over haar thuisadvies

Marianne ontving adviseur Sander bij haar thuis omdat ze op zoek was naar een nieuwe sta op stoel. Bekijk de video om te horen hoe ze dit heeft ervaren. Ook een gratis en vrijblijvend thuisadvies ontvangen?  Maak dan hier een afspraak 

De flexibele service van Velderhof

De zoektocht naar een nieuwe stoel was ook nog nooit zo ontspannen. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, komen we gratis bij u thuis om de elektrische stoelen voor ouderen te demonstreren of kunt u een bezoek brengen aan de winkel. Heeft u direct een stoel nodig? Of wilt u dat we de oude stoel meenemen? Dat is allemaal geen probleem. Bij ons wordt u van begin tot eind geholpen, zodat u voortaan goed zit en weer veilig opstaat!

Adviseur aan het woord over seniorenstoelen

Een seniorenstoel is niet iets wat u dagelijks aanschaft, daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken en daar kunnen wij u bij helpen. Adviseur Sander komt dagelijks bij klanten over de vloer om ze een nieuwe stevige seniorenstoel aan te meten. Hij vertelt tijdens deze thuisdemonstratie alles over de functies van de stoel en het belang van ergonomie. In deze video ziet u Sander aan het woord en hij vertelt u alles wat u wilt weten over een sta op stoel. Kijkt u mee? 

Bekijk de video
seniorenstoel-op-maat-Sander
https://www.velderhof.nl/hubfs/mooie-seniorenstoel.png

Wat zijn de voordelen van een Velderhof  stoel voor senioren?

 • Biedt optimale ondersteuning
 • Speciaal op uw lichaam afgestemd
 • Veilig opstaan
 • Volledig verstelbaar
 • Hoogwaardige materialen
 • Modern vormgegeven

Meestgestelde vragen

Wat doet een seniorenstoel?

Een seniorenstoel is gemaakt om ouderen zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Zo kunt u bijvoorbeeld een stoel nemen waar u stevig in zit en bijvoorbeeld kiezen voor de sta op functie in de stoel.

Zo is een senioren stoel met armleuning op de juiste hoogte erg prettig om uw armen lekker op te laten rusten en is de zithoogte seniorenstoel van belang om de juiste zithouding aan te nemen. Hieronder een kort overzicht van de voornaamste eigenschappen van een seniorenstoel. 

Een seniorenstoel biedt hulp bij het opstaan
 • Geschikt voor mensen die kampen met verminderde mobiliteit
 • Zorgt voor balans tijdens opstaan
 • Draagt bij aan het zelfstandig en veilig opstaan
Een hoge stoel voor ouderen biedt voldoende ondersteuning
 • Geschikt voor mensen met pijnklachten, zoals rug- of nekpijn
 • Goede ondersteuning voor de benen bevordert de bloedsomloop

Een seniorenstoel draagt bij aan de juiste zithouding

 • Met een stoel op maat zit u automatisch in de juiste zithouding
 • Met hoeken van 90º zorgt u ervoor dat u goed zit en de spieren worden ontlast 
 • Door voldoende rust kunt u prettiger bewegen

Bent u benieuwd hoe een seniorenstoel uw leven kan verrijken? Maak dan gauw een afspraak en ervaar het zelf! 

Wat is het verschil tussen een sta op stoel en een relaxstoel?

Een sta op stoel en een relaxstoel verschillen niet zo veel van elkaar. U kunt een senioren sta op stoel simpelweg zien als een moderne relaxstoel met een extra optie, namelijk de sta-op functie.

De relaxstoel heeft, net zoals de sta op stoel, diverse comfortopties. Denk aan de verstelbare voetensteun, rugleuning en de hoofdsteun.

Op het moment dat u merkt dat uw mobiliteit verminderd kan de elektrische stoel voor ouderen uitkomst bieden. Met één druk op de knop brengt de stoel u omhoog en kunt u veilig en moeiteloos opstaan.

Wat is een elektrische stoel voor ouderen?

Bent u op zoek naar een elektrische sta op stoel? Bij Velderhof zijn we gespecialiseerd in aangemeten van elektrische stoelen voor ouderen. Aan de hand van 21 meetpunten wordt vastgesteld welke maat sta op stoel u nodig heeft. Hierdoor wordt uw lichaam volledig ondersteund, zodat u uitgerust kunt opstaan.

De motor in de elektrische stoel voor ouderen doet nu het werk voor u. Daarnaast kunt u zelf kiezen welke comfortopties u aan de fauteuil wil toevoegen. Door deze functies elektrisch te bedienen, geniet u met vanaf nu heel gemakkelijk van ultiem comfort! 

Hoe werkt een sta op stoel voor senioren?

Wanneer u merkt dat opstaan niet meer soepel gaat, kunt u gebaat zijn bij extra ondersteuning. Met een automatische stoel doet de motor het werk voor u en geeft u dat zetje dat u nodig heeft. Een sta op stoel met 3 motoren zorgt ervoor dat u lekker comfortabel kunt zitten en weer gemakkelijk kunt opstaan. Laat u de sta op stoel met accu uitvoeren, dan heeft u een sta op stoel zonder snoer en kunt u de stoel overal in de ruimte plaatsen. 

Het opladen van de accu van de elektrische stoel voor ouderen doet u eens in de twee a drie weken afhankelijk van de mate van gebruik. U kunt de senioren sta op stoel met elektrische bediening op twee manieren in de gewenste stand zetten. De eerste manier is met bedieningsknopjes aan de leuning van de stoel of u kiest voor een afstandsbediening bij de fauteuil. 

 

Wilt u proberen of een elektrisch verstelbare seniorenstoel iets voor u is? Kom dan langs in een van onze winkels of maak gebruik van onze gratis thuisdemonstratie! 

Waar kan ik een seniorenstoel kopen?

De seniorenstoel winkel van Velderhof is door heel Nederland te vinden. En wanneer u niet in de gelegenheid bent om de winkel te bezoeken, komen we met de sta op stoel shop op wielen bij u! Zodat u gemakkelijk thuis ergonomische stoelen voor ouderen kunt testen. Bent u op zoek naar een sta op stoel dat direct leverbaar is? Maak dan gelijk een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. 

Welke functies heeft een elektrische sta op stoel?

Met een elektrische sta-op stoel kunt u niet alleen veilig en gemakkelijk opstaan, u kunt er ook heerlijk ontspannen in zitten. Wilt u genieten van extra comfort? Verwen uw lichaam met een sta op stoel met verwarming of een sta op stoel met massage. 

Zit u graag te lezen of kijkt u regelmatig tv vanuit uw stoel? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een hoge seniorenstoel met verstelbare hoofdsteun. U kunt de hoofdsteun in de juiste positie zetten, zodat u geen nekklachten krijgt. 

Wilt u lekker wendbaar zijn en de stoel zo in de ruimte plaatsen dat u kunt draaien? Dan is een sta op stoel met wieltjes de perfecte stoel voor u. Deze stoel heeft een draaicirkel van 360º zodat u zonder met de stoel te hoeven slepen toch alles om u heen meekrijgt. 

U kunt de bekleding van uw ideale seniorenstoel zelf uitkiezen. Ga bijvoorbeeld voor een stoere leren stoel of kies een zacht model van stof. Welke kiest u?

Benieuwd welke functies echt iets voor u zijn? Onze adviseurs laten deze graag aan u zien, in de winkel of bij u thuis! Bel 0499 729 366 om direct een vrijblijvende demonstratie in te plannen.

Kan ik een sta op stoel van de zorgverzekering vergoedt krijgen?

Controleer of u er recht op heeft om uw sta op stoel via de WMO of een sta op stoel via zorgverzekering vergoedt te krijgen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals uw medische situatie en dit verschilt per gemeente. Wilt u meer weten over wie een senioren sta op stoel vergoedt? Neem contact op met uw eigen zorgverzekering en gemeente.  

Hoe lang duurt het voordat ik de seniorenstoel in huis heb? 

Bij Velderhof heeft u direct een sta op stoel in huis, want wij bieden de mogelijkheid voor een leenstoel. Terwijl uw persoonlijk samengestelde stoel in de maak is, kunt u alvast gebruik maken van een sta op stoel in bruikleen. Zo zit u nooit zonder! 

Bestel direct de brochure om u alvast op uw gemak te oriënteren! 

Nemen jullie mijn oude stoel ook mee?

Het is bij Velderhof mogelijk om uw fauteuil in te ruilen. Op het moment dat uw nieuwe stoel geleverd wordt, nemen we uw oude stoel kosteloos mee. Zo heeft u meteen de ruimte om lekker te genieten van uw nieuwe stoel.

Persoonlijk advies

Heeft u nog een andere vraag?

Bel gratis naar 0499 729 366  

Ons team staat voor u klaar!

Neem contact op
Velderhof-contact-klantenservice

Top 3 populaire sta op stoelen

actie label
+122

Maggiore sta-op

vanaf
1969,- 1324,-

Maggiore sta-op

vanaf
1969,- 1324,-
Weet u zeker dat u dit product wil verwijderen?

U kunt op de overzichtpagina verder kijken en de stoelen kiezen die u graag thuis wil uitproberen.

Ja ik weet het zeker
Nee stoel behouden
actie label
+122

Liscia sta-op

Vanaf
3069,- 2424,-

Liscia sta-op

Vanaf
3069,- 2424,-
Weet u zeker dat u dit product wil verwijderen?

U kunt op de overzichtpagina verder kijken en de stoelen kiezen die u graag thuis wil uitproberen.

Ja ik weet het zeker
Nee stoel behouden
actie label
+122

Serchio sta-op

Vanaf
2529,- 1884,-

Serchio sta-op

Vanaf
2529,- 1884,-
Weet u zeker dat u dit product wil verwijderen?

U kunt op de overzichtpagina verder kijken en de stoelen kiezen die u graag thuis wil uitproberen.

Ja ik weet het zeker
Nee stoel behouden
Gratis brochure

Vraag onze gratis brochure aan!

Op uw gemak onze collectie bekijken? Dat kan! Ontvang geheel kosteloos onze inspirerende brochure via de post. Klik op de knop hieronder.

Brochure aanvragen

Wilt u een sta-op stoel kopen?

Misschien weet u al precies hoe uw ideale sta-op stoel eruit ziet, het is natuurlijk ook erg belangrijk om te weten hoe het zit. Daarom verwelkomen we u graag in onze winkel om onze collectie sta-op stoelen te bekijken en te ervaren hoe het zit. Ook kunt u gebruik maken van de thuisdemonstratie service, om de stoel in uw eigen woonkamer te bewonderen en uit te proberen. Samen gaan we op zoek naar de juiste stoel die past bij uw wensen en woonsmaak. 

 

stoel in eigen woonkamer proberen

 

Stoelen bij u thuis uitproberen

Een van onze zitadviseurs komt vrijblijvend bij u langs en neemt een aantal stoelen uit de collectie voor u mee. Zo kunt u op uw gemak een Velderhof stoel proberen in uw eigen omgeving. 

Plan een afspraak
Velderhof winkellocaties

 

Ontdek een winkel bij u in de buurt

Neem de tijd om eens rustig de collectie van Velderhof te bekijken onder het genot van een lekkere kop koffie en een puntje appeltaart. Onze zitadviseur is in de buurt om u te adviseren. 

Ontdek onze winkellocaties
VH klantenservice

Hallo, waar kan ik u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We denken graag met u mee.

phone
Bel de klantenservice
0499 72 93 66

Doordeweeks van 8.00-18:00
Zaterdag van 9.00-17.00

mail icon
Stuur ons een e-mail
info@velderhof.nl

Binnen 1 werkdag antwoord.

VH klantenservice