9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Sta op stoel op maat

Alles wat u wilt weten over een afstandsbediening bij een sta-op stoel

16 mei 2023
Afstandsbediening_sta-op_stoel

Een sta-op stoel met afstandsbediening is ontzettend handig, niet alleen voor uzelf maar ook voor anderen. Zo kunnen bijvoorbeeld verzorgende partijen zoals een mantelzorger of zorgmedewerkers ook makkelijker de seniorenstoel bedienen als ze naast u staan. Welke voordelen er nog meer zijn en een aantal meestgestelde vragen over een elektrische sta op stoel met accu beantwoorden we voor u in deze blog.

 1. Waarom een afstandsbediening bij een sta-op stoel?
 2. Welke functies zitten er op een afstandsbediening bij een sta-op stoel?
 3. Werkt een afstandsbediening bij een sta-op stoel op batterijen?
 4. Welke batterijen zitten in een afstandsbediening bij een sta-op stoel?
 5. Is een afstandsbediening van een sta-op stoel te vergelijken met een afstandsbediening van de televisie? 
 6. Is er ook een afstandsbediening bij een sta-op stoel met een snoer?
 7. Hoeveel garantie zit er op afstandsbediening bij een sta-op stoel?
 8. Zijn er ook sta op stoelen met een accu?
 9. Waarom heeft een sta op stoel een accu?
 10. Hoelang gaat een accu van een sta op fauteuil mee?

 

Waarom een afstandsbediening bij een sta-op stoel?

Een sta-op stoel kan op twee manieren worden bediend, met de tiptoetsen of met een afstandsbediening. De tiptoetsen kunnen aan de binnen- of buitenkant van de stoel worden geplaatst en met een lichte veeg zet u de sta-op stoel in de gewenste positie. Echter merken we dat bij het ouder worden de zenuwuiteinden van de vingers, en daarmee de vingertoppen, minder gevoel bevatten. Het kan dan als lastig worden ervaren om de juiste knop te vinden. Dan biedt de afstandsbediening uitkomst. U kunt de afstandsbediening naar voren halen en zien wat u indrukt. 

Welke functies zitten er op een afstandsbediening bij een sta-op stoel?

De afstandsbediening bevat de mogelijkheden om de sta- op functie en de relaxfunctie te bedienen. Mocht u de benen omhoog willen, de rugleuning naar achteren willen of willen opstaan, u regelt het met één druk op de knop.

afstandsbediening sta-op stoel

 

Werkt een afstandsbediening bij een sta-op stoel op batterijen?

De afstandsbediening bij de sta-op stoel werkt niet op batterijen, maar werkt op de voeding van de stoel. De afstandsbediening is daarom altijd voorzien van stroom en kan, doordat het aan een kabel vastzit, nooit kwijtraken. 

 

Welke batterijen zitten in een afstandsbediening bij een sta-op stoel?

Er zitten geen batterijen in de afstandsbediening van een sta op stoel. Handig, want zo hoeft u er nooit om te denken om deze te vervangen. 

 

Is een afstandsbediening van een sta-op stoel te vergelijken met een afstandsbediening van de televisie? 

Nee, een afstandsbediening van een sta-op stoel is niet te vergelijken met een afstandsbediening van de televisie. Het bevat slechts enkele knoppen en deze zijn erg groot. Ook staan er pictogrammen op, zodat u goed kunt zien wat u doet. Voordelen ten opzichte van de afstandsbediening van de TV:

 • Weinig knoppen
 • Eenvoudig en overzichtelijk
 • Grote knoppen
 • Pictogrammen
 • Nooit kwijt (doordat het met een snoer vastzit met een aan de stoel)

 

Wilt u de sta-op stoelen met afstandsbediening gemakkelijk gratis thuis uitproberen?

Probeer dan kosteloos onze thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk en  vrijblijvend testen hoe de sta-op stoel zit en direct zien hoe de stoel in uw woonkamer staat. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

 

Is er ook een afstandsbediening bij een sta-op stoel met een snoer?

De sta-op stoel met accu en de sta-op stoel met snoer kunnen beide worden gekozen met een afstandsbediening. Wel raden we vaak een sta-op stoel met accu aan, in verband met struikelgevaar.


Hoeveel garantie zit er op afstandsbediening bij een sta-op stoel?

U krijgt bij Velderhof 3 jaar garantie. Tevens zijn wij een erkende CWB-winkel waardoor u, als consument, geniet van meer voordelen en meer zekerheden. Wilt u langer garantie op uw sta-op stoel? Dan kunt u dit uitbreiden tot 5 jaar met het Zeker Zit Garantieplan. Meer weten? Vraag uw adviseur naar de voorwaarden. 


Zijn er ook sta op stoelen met een accu?

Er zijn sta-op stoelen met accu te koop bij Velderhof. Neem eens een kijkje bij de moderne sta op stoelen binnen onze collectie. Of wat dacht u van een mooie leren sta-op stoel


Waarom heeft een sta op stoel een accu?

De sta op stoel heeft een accu zodat de stoel niet gebonden is aan een bepaalde plek in de ruimte. Het maakt niet uit waar een stopcontact zit, omdat u de sta-op fauteuil overal kunt plaatsen. Daarnaast is het ook een esthetische overweging, omdat het dus simpelweg mooier is. Zoals eerder benoemd is een sta op stoel met accu tevens veiliger, omdat er geen snoer aan zit waar u onverhoopt over zou kunnen struikelen. 

Leestip: Veilig opstaan met een elektrische sta-op stoel


Hoelang gaat een accu van een sta op fauteuil mee?

De accu van een  sta op stoel gaat circa 2 a 3 weken mee, afhankelijk van de mate van gebruik. Bij 20% resterende accu krijgt een een piepsignaal die u waarschuwt dat het tijd is om de stoel op te laden. Maar wees gerust, daar heeft u dan nog ruim de tijd voor. 


Wilt u de sta-op stoelen graag in de winkel zien?

Maak dan nu een winkel afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe sta-op stoel. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

 

 

Ook interessant voor u