9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
Relaxstoel met relaxfunctie

Relaxstoel met een relaxfunctie, alles wat u moet weten

14 maart 2023

Lekker tot rust komen gaat nog beter met de benen omhoog. Heerlijk met de rugleuning naar achteren gekanteld en uw verstand… op de relaxstand. Bij het aanschaffen van een relaxstoel kiest het overgrote deel van onze klanten voor de relaxfunctie, dat snappen we want hiermee tilt u de benen omhoog en ontspannen naar een hoger niveau. Maar hoe werkt de relaxfunctie precies? En welke mogelijkheden zijn er verder? In deze blog vertellen we meer over de volgende onderdelen:

Wat is de relaxfunctie?
Waarom kiezen voor een relaxstoel elektrisch?
Een relaxstoel met voetenbank of verstelbare voetensteun?
De relaxfunctie en het voorkomen van rugklachten

 

Henk_in_Varese_relaxstoel

 

Wat is de relaxfunctie?

De relaxfunctie is een manier om zowel de rugleuning als de voetenklep te verstellen. Door de rugleuning naar achteren te kantelen kunt u lekker achterover leunen en met de voetensteun kunt u uw benen en voeten omhoog brengen. Of u wilt liggen of half achterover wilt leunen is geheel aan u. Er zijn verschillende standen waar u uit kunt kiezen. Mocht u het bijvoorbeeld fijn vinden om de benen te laten rusten terwijl u rechtop blijft zitten, dan kunt u kiezen voor een relaxstoel waarbij de relaxstand individueel verstelbaar is. Dat wil zeggen dat u de rugleuning en de verstelbare voetenklep los van elkaar in de gewenste positie kunt zetten. Dat is handig wanneer u bijvoorbeeld uw favoriete boek wilt lezen in uw stoel. 

 

 

Waarom kiezen voor een relaxstoel elektrisch?

De relaxfunctie is op twee manieren te verstellen. U kunt kiezen voor een handmatig verstelbare stoel of een elektrische relaxstoel. Bij de handmatig verstelbare stoel verzet u de stoel door middel van duwkracht of met een hendeltje. Door uw rugleuning of voetenklep een zetje te geven komt de stoel in beweging. Met een elektrisch verstelbare relaxstoel doet de motor het werk voor u. Door gebruik te maken van een afstandsbediening of door de knopjes aan de zijkant van de fauteuil in te drukken zet u de stoel in de gewenste stand. 

 

Onze relaxstoelen gratis thuis uitproberen?

Maak dan vrijblijvend gebruik van de thuisdemonstratie service!  Zo kunt u gemakkelijk  testen hoe de stoel zit en direct zien hoe de fauteuil in uw woonkamer staat. Een thuisafspraak maakt u eenvoudig door het thuisdemo aanvraag formulier in te vullen.

 

Relaxstoel met verstelbare voetensteun

 

Een relaxstoel met voetenbank of verstelbare voetensteun?

Wanneer u met de benen omhoog wilt zitten kunt u kiezen voor een relaxstoel met voetenbank of voor een relaxstoel met verstelbare voetensteun. De voetenbank kunt u in dezelfde stof- of leersoort en kleur laten uitvoeren, zodat het goed bij de fauteuil past. Het grote voordeel van een bijpassende voetenbank is dat deze op de juiste hoogte is en dat is bevorderlijk voor de doorbloeding van de benen. Op deze manier kunt u niet alleen lekker zitten, maar ook lekker uitgerust opstaan! Een verstelbare voetensteun kent hetzelfde voordeel. Daarnaast is een verstelbare voetensteun volledig in de stoel weggewerkt, dit geeft een ruimtelijk gevoel aan de woonkamer. Wanneer u kiest voor een sta-op stoel is het aan te raden om de stoel met een verstelbare voetensteun uit te voeren. Zo staat er geen voetenbank in de weg wanneer u probeert op te staan. 

 

blog_content_stoelvdmaand_Endine_detail_6

 

De relaxfunctie en het voorkomen van rugklachten

Een juiste zithouding en voldoende steun kunnen bijdragen aan het voorkomen van rugklachten. Door te kiezen voor een stoel op maat weet u zeker dat de stoel volledig op uw lichaam aansluit en zo zorgt voor volledige ondersteuning. Heeft u rugklachten? Dan kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een verstelbare lendensteun. Dit is een geïntegreerd kussen in de rugleuning dat de holle ruimte van de rug als het ware opvult. U kunt zelf kiezen hoe vol u het kussentje wenst. Op deze manier wordt de rug goed ondersteund en dit kan verlichtend werken. Ervaar in de winkel of tijdens een thuisadvies hoe het aanvoelt. 

 

Wilt u de relaxstoelen graag in de winkel bekijken?

Bent u benieuwd naar de relaxstoelen van Velderhof? Maak dan een winkel afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag deskundig advies bij uw zoektocht naar een nieuwe stoel. U bent uiteraard ook van harte welkom om gewoon zo naar binnen te lopen. Bekijk hier onze winkellocaties.

 

Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

 

 

 

Ook interessant voor u