9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
9.2 / 10426 beoordelingen
Logo
home
/
Blog
/
comfortabele stoel

Hier moet u op letten bij de aanschaf van een comfortabele stoel!

6 maart 2022

Heerlijk zitten in een comfortabele stoel is bij Velderhof zo geregeld. Door middel van een thuisafspraak of een bezoekje aan één van onze winkels. Tijdens deze afspraak kunt u zien welke stoelen u mooi vindt en wat u belangrijk vindt qua zitcomfort. Uiteraard helpen onze zitconsulentes u daar graag bij. Want wat voor de ander een fijne relaxstoel is, wordt door u misschien helemaal niet als prettig ervaren. Daarom wordt de stoel helemaal afgestemd op uw lichaamsbouw, zodat u altijd lekker zit en uitgerust kunt opstaan.

Ultiem zitcomfort 

Het is belangrijk naar uw postuur te kijken bij de aanschaf van een relaxfauteuil. Waarom dat is gaan we per functie en onderdeel van de relaxstoel beschrijven. 

Een maatwerk stoel is een stoel dat ergonomisch wordt vormgegeven. Onze zitconsulentes hebben jarenlange ervaring in ergonomie en lichaamsondersteuning. Ook stellen ze de stoel af op uw lichaam aan de hand van 21 meetpunten. Wat resulteert in een fijne relaxstoel die uw lichaam op de juiste manier ondersteunt en heerlijk zit. Goed zitten zorgt ervoor dat u op dat moment kunt ontspannen en daarna weer heerlijk opgeladen de dag kunt vervolgen.

Wat wordt er speciaal op maat gemaakt?

We willen natuurlijk allemaal een betaalbare relaxstoel. Daarom zijn onze relaxstoelen ook zo samen te stellen dat u zelf kunt bepalen wat het kostenplaatje mag zijn. Onze relaxstoelen zijn al te verkrijgen vanaf 700 euro. Bij een stoel op maat wordt er in ieder geval rekening gehouden met een aantal aspecten. Deze zijn belangrijk zodat de stoel precies aansluit en het echt een lekkere fauteuil is.

Velderhof-comfortabele relaxfauteuil
Hoogte armlegger

Wanneer de hoogte van de armlegger precies goed is voor uw lengte, zult u de armen op een ontspannen manier kunnen laten rusten. 

Zithoogte, -diepte, en -breedte

U kunt bijvoorbeeld een heerlijk verstelbaar neksteun hebben in de stoel, maar wanneer deze niet precies op de juiste hoogte van uw hoofd geplaatst is zal dit nooit echt lekker zitten. Aan de hand van 21 meetpunten wordt precies bepaalt wat de maatvoering moet zijn, zodat u echt goed kunt zitten en uitrusten.

Rughoogte

Om ervoor te zorgen dat de stoel goed zit en u er lekker tegenaan kunt leunen moet de rug hoogte goed zijn. Dit is extra belangrijk wanneer u kiest voor een lendensteun. Daarover vertellen wij later meer. 

Maatwerk stoel

Het oog wil ook wat!

Naast dat er goed wordt gekeken naar de maten is het ook mogelijk om de stoffering zelf te kiezen. We hebben een ruime leer- en stoffencollectie en daarin kunt u kiezen uit meer dan 100 kleuren. Of u nu kiest voor een cognac leren relaxfauteuil of een groene velvet variant, het is allemaal mogelijk! 

Tip, wist u dat u gratis gebruik kunt maken van onze thuisdemo service? Zo probeert u de stoelen gemakkelijk bij u thuis uit! 

Comfortabele relaxfauteuil met vele functies

De relaxstoel wordt uitgevoerd met relax opties die u graag wilt terugzien. De functies zijn handmatig of elektrisch bedienbaar bij een elektrische relaxstoel. Wij hebben een klein overzicht gemaakt van de voornaamste relax functies waarmee u uw comfortabele stoel op maat kunt laten uitvoeren.

Ingebouwd voetenklep

Een ingebouwd voetenklep ofwel een voetensteun is er om de voeten op te laten rusten. Wanneer deze niet precies is afgestemd op uw lengtemaat zult u merken dat de hielen worden afgekneld. Om echt even ‘de benen laten rusten’ is het belangrijk dat de voeten eroverheen vallen en de benen goed worden ondersteund. Zo kan het bloed lekker blijven stromen en kunnen de -soms wat vermoeide- benen goed tot rust komen. 

Nekondersteuning relaxstoel

Verstelbaar neksteun

Een verstelbaar neksteun is ideaal om het hoofd goed te ondersteunen. Niet meer turen door de leesbril en geen nekpijn meer bij het tv kijken. Het neksteun is te verstellen in diverse standen en zo kunt u bij elke activiteit kiezen wat de meest comfortabele zithouding is. 

Lendensteun 

Een lendensteun is een geïntegreerd kussen de holte van de rug. De rug is van nature hol, door het lendenkussen zorgt u ervoor dat deze holte wordt opgevuld. Daarmee neemt de druk af en voorkomt dit rugpijnklachten. Het is erg belangrijk om de maten in acht te nemen, zodat het lendenkussen perfecte ondersteuning biedt. 

180628-tirso-staop-trentino-4009rood-schijf-chroom-heer-43751

Sta-op functie

Wanneer het opstaan wat moeizamer gaat biedt de sta- op functie uitkomst. De sta- op stoelen zorgen ervoor dat u goed wordt ondersteunt bij het opstaan. Zodat u snel, gemakkelijk en bovendien veilig overeind kunt komen. 

Relaxfunctie 

De relaxfunctie is de optie waarmee de rugleuning naar achter kantelt. Deze optie is ideaal om lekker een dutje doen of te genieten van een muziekje op de achtergrond.

Relaxstoel Tirso-goede stoel

Dit is slechts een greep uit al onze mogelijkheden. Natuurlijk proberen we alles zo volledig mogelijk te beschrijven maar het beste is het om het gewoon te ervaren. Vergelijk het met wanneer iemand vertelt over lekker eten, of aan u een fijne geur beschrijft. U heeft er misschien wel een beeld bij, maar het is toch iets wat u moet beleven om het echt te begrijpen. 

Daarom nodigen we u uit om onze gratis brochure te bestellen of een vrijblijvende demo afspraak te maken.

Heel veel zitgenot gewenst! 

 

Meer lezen over de collectie van Velderhof?

Vraag gratis onze brochure aan en laat u inspireren.

  • Altijd het actuele aanbod
  • De perfecte manier om u te oriënteren
  • Binnen enkele werkdagen in uw brievenbus 


Gratis brochure aanvragen

 


Volgt u ons al op Facebook? Zo mist u nooit meer iets van onze dagelijkse tips over comfortabel zitten. Klik hier om naar onze Facebookpagina te gaan en we zien u daar graag! 

Ook interessant voor u